Wereldpremière Voortman op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wereldpremière Voortman op EuroBlech

Tijdens de EuroBlech 2012, die volgende week in Hannover (D) wordt gehouden, toont Voortman voor het eerst het nieuwe V550-6 pons-/knipsysteem voor strip en hoekprofielen en het V505-160M pons-/knipsysteem voor hoekprofielen.

De Voortman V550-6 beschikt over zes ponsen voor een hoge mate aan flexibiliteit. De verbeterde hydrauliek zorgt voor een hoge snelheid. Layout markeren is standaard op de V550-6 waardoor onderdeelnummers en alle benodigde aftekenlijnen volautomatisch op de producten worden aangebracht voor een foutloze montage van constructies. Mede door toepassing van de markeerunit is de V550-6 nu uitgevoerd met servogestuurde assen waardoor alle bewegingen zeer nauwkeurig zijn. Een ander voordeel hiervan is dat de materiaalaanvoerwagen een snelheid haalt van 70 m/min.

 

Voortman350

De V550-6 beschikt over zes ponsen voor een hoge mate aan flexibiliteit (foto’s: Voortman)

 

De V550-6 wordt standaard geleverd met een nieuwe hoekschaar. Deze hoekschaar zorgt voor hoogwaardige producten en bereikt een hoge snelheid. Tevens heeft de V550-6 door zijn nieuwe ontwerp minder vloeroppervlak nodig.

 

Voortman voorziet zijn machines voor de bewerking van hoekprofielen van twee verschillende meetsystemen. Voor de (elektriciteit)-mastenindustrie zijn de machines uitgerust met een aanvoerwagen, terwijl de machines voor de fabricage van constructiestaal worden voorzien van meetrollen. Alle machines zijn uitgevoerd met de nieuwste servotechnieken. Tijdens EuroBlech 2012 zal Voortman de V505-160M geschikt voor de fabricage van constructiestaal demonstreren.

 

Hieronder is een video te zien met de werking van de nieuwe V550-6:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven