Wengi en Onida (GFMS): ''Hybride machine compromis'' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wengi en Onida (GFMS): ”Hybride machine compromis”

Mike Ondia (rechts) en Thomas Wengi (midden) van GF Machining Solutions International bij Ten Vaarwerk in Doetinchem in gesprek met Reinold Tomberg van Metaal Magazine: ‘’Gemeenschappelijk met onze klanten zoeken we naar oplossingen voor bewerkingsproblemen'' (foto: Tim Wentink)

Op de EMO Milano 2015 heeft GF Machining Solutions (GFMS) het eerste resultaat getoond van de samenwerking met EOS: de AM S 290 (een machine afgeleid van de M 290 van EOS). Additive manufacturing (AM) is een nieuwe tak van sport voor GFMS. De nieuwe machine is een poederbedmachine. 

Gaan de technologiepartners EOS en GFMS nu samen een hybride machine ontwikkelen? Het antwoord is ontkennend. Thomas Wengi en Mike Onida (respectievelijk managing director en sales manager Benelux bij GFMS International): ‘’Hybride machines zijn altijd een compromis, dat wil GFMS niet’’. In de visie van GFMS krijgt een opgroeimachine een plek naast bijvoorbeeld een bewerkingsmachine en zal een werkstuk geautomatiseerd, met behulp van een nulpuntspansysteem, van de ene naar de andere machine gaan. Wengi: ‘’Het metaalprinten is voor GFMS omarmd als toekomsttechnologie’’. In het kader van de samenwerking zal GFMS deze technologie gaan aanbieden aan gereedschapmakerijen en zal EOS zich richten op andere industriële toepassingen. GFMS Benelux is gevestigd in het Limburgse Lomm.

In een komend nummer van Metaal Magazine vertellen Thomas Wengi en Mike Onida meer over de toekomstvisie van GF Machining Solutions. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven