wellTEC vario gevelprofielen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

wellTEC vario gevelprofielen

wellTEC vario productlijn.

MN Metall heeft zijn portfolio uitgebreid met de productlijn wellTEC vario. Hierbij biedt het bedrijf gevelprofielen aan die 2, 3 of zelfs meer verschillende gegolfde trapeziumvormige, vierkante of zigzagprofielen combineren. Doordat op deze manier zeer verschillende vormen met elkaar kunnen worden gecombineerd, kunnen binnen de gevelplaat verschillende contrasten aangebracht worden.

Hierdoor kunnen architecten en gevelplanners nagenoeg grenzeloos met hun ontwerpideeën aan de slag. De vraag aan MN is dan niet: ‘Welke producten hebben jullie te bieden?, maar ‘Welke visie kunnen jullie voor ons uitvoeren?’

Unieke gevels

wellTEC vario maakt gevels bijzonder. Of het nu gaat om gevelprofielen met golf, zigzag, vierkant, trapezium, in deze volgorde of compleet anders. Het kan allemaal. Zelfs met een individueel gatenpatroon of een offset ronde perforatie of met een regelmatig of onregelmatig raster, gemaakt van aluminium, rvs of koper.

Het maakt niet uit hoe de meer dan 60 verschillende profieltypen van MN Metall met elkaar worden gecombineerd, of er perforaties of roosters worden toegepast of welk materiaal wordt gekozen. Een gevelbekleding met wellTEC vario is altijd uniek, omdat deze individueel voor de klant wordt vervaardigd. MN Metall vervaardigt de wellTEC vario gevelplaten procesveilig uit pre-materiaal tot 2.000 mm breed in verschillende diktes en constructiebreedtes.

Praktijkvoorbeelden

Hoe de profielen er in de praktijk uitzien, is te zien bij enkele projecten die MN Metall heeft uitgevoerd, zoals bij de IPF-Treff Bopfingen en het Fächerbad Karlsruhe.

De gevel van het winkelcentrum IPF-Treff, dat in totaal 1.635 m² beslaat, werd bekleed met wellTEC vario SQ-40/20-20/20, gemaakt van goudkleurig gecoat 55HX aluminium in 1 mm. Een deel van de gevel is voorzien van offset ronde perforaties. Het bijzondere detail: de gevelbekleding bevat een morsecode. Voor ingewijden is de naam van het winkelcentrum er dus in te lezen.

Het wellTEC vario gevelprofiel dat voor het Fächerbad Karlsruhe is gebruikt, is een combinatie van de profielen W-45/60 en W-45/150. Gecoat in de kleur Onyx White Blue geeft het gebouw een exclusieve buitenhuid die afhankelijk van de gezichtshoek in twee tinten verschijnt en doet denken aan reflecterende, bewegende golven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven