Weerg schroeft capaciteit 3D-printen op • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Weerg schroeft capaciteit 3D-printen op

Kunststof 3D-geprint werkstuk, als alternatief voor spuitgieten (foto: Weerg).

Weerg heeft 3 nieuwe HP Jet Fusion 4210 3D-printers aangeschaft. Daarmee verdubbelt het bedrijf het aantal 3D-printers in het hoofdkantoor in het Italiaanse Marghera. De 3 bestaande 4200-printers hebben een upgrade gekregen. Met de aanschaf is een investering van ruim 3 miljoen euro gemoeid.

“De capaciteit van de eerste drie printers was al verzadigd en de huidige vraag is nu al voldoende om de productiecapaciteit van alle 6 de machines volledig te kunnen dekken”, zegt Weerg-oprichter Matteo Rigamonti. Het online platform voor CNC- en 3D-bewerking had eerder al 6 Hermle-machines aan het machinepark toegevoegd.

‘Concurrerend aan spuitgieten’

Dankzij de nieuwe productiecapaciteit kan Weerg snel en concurrerend voor afnemers aan de slag voor de snelle prototyping vanaf één stuk, tot aan het printen van maximaal 5.000 stuks. Daarmee stelt het bedrijf rechtstreeks te kunnen concurreren met spuitgieten, juist omdat spuitgieten gebruikmaakt van mallen. “En dat kost meer tijd.”

De 3D-printers, speciaal ontworpen voor 3D-productieomgevingen op industriële schaal, zijn volgens HP ontworpen om de bedrijfskosten aanzienlijk te verlagen. Ook vergroten ze de capaciteit voor productievolumes en verhogen ze het ‘break-even point’ voor grootschalig 3D-printen bij een productie tot 110.000 eenheden, vergeleken met een spuitgietproductie.

Het biedt volgens HP ook de laagste kostprijs voor onderdelen met een industriële kwaliteit, namelijk 65% lager dan andere 3D-printmethoden, tegen een productietijd die 10 keer sneller is.

150 bestellingen per dag

Op het e-commerce-platform van Weerg worden meer dan 10.000 verzoeken voor offertes ingediend, wat leidt tot gemiddeld zo’n 150 bestellingen per dag. Het bedrijf monitort de productie automatisch zodat de tussenkomst van een operator tot een minimum beperkt blijft. Het ERP-systeem wordt met zo veel aanvragen voortdurend bijgewerkt, en de nestingsoftware zorgt voor een optimale ‘match’ bij het produceren van de orders.

Naast de 6 HP Jet Fusion 4210-systemen omvat het machinepark van het bedrijf 10 Hermle C42U 5-assers voor CNC-bewerking. Deze zorgen voor zo’n drie kwart van de huidige inkomsten van het bedrijf.

Zo’n 90% van de 3D-printbestellingen is afkomstig van operators en bedrijven die al werken met AM maar, niet met HP-technologie. Weerg werkt voor hen als subcontractor.

Het Italiaanse bedrijf belooft met het machine-aanbod onder meer een gratis realtime schatting, evenals gegarandeerde levertijden in 3, 5 of 9 dagen. Om de verwachte groei aan het einde van 2018 te ondersteunen, wil Weerg 11 extra werknemers in dienst nemen om 24/7 productie te kunnen garanderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven