Webinar over moderne besturingssystemen Industrie 4.0 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Webinar over moderne besturingssystemen Industrie 4.0

Het Industriewebinar wordt georganiseerd in samenwerking met Pilz Nederland, dat het onderwerp bespreekt aan de hand van zijn PSS 4000 machine-/procesbeveiligingssysteem (foto: Pilz)

Eisma Industriemedia, onderdeel van de Eisma Mediagroep, presenteert op donderdag 14 april a.s. een webinar over de opbouw en mogelijkheden van moderne machine- en installatiebesturingen en de rol die PLC-systemen gaan spelen in het kader van Industrie 4.0.

Het Industriewebinar ‘Automatiseringssysteem PSS 4000 – De PLC van nu en van de toekomst’ wordt georganiseerd in samenwerking met Pilz Nederland, dat het onderwerp bespreekt aan de hand van zijn PSS 4000 machine-/procesbeveiligingssysteem. Tijdens het webinar wordt ingegaan op het doel, de mogelijkheden, de techniek (hardware, software, netwerk), de toepassingen en de rol van moderne besturingssystemen binnen Industrie 4.0 en het Internet of Things. Een en ander wordt geïllustreerd aan de hand van video’s over de opbouw van de software, over een toepassing bij een kermisattractie en over de mens-machine-communicatie.

Het webinar is gericht op eindgebruikers van machine- en procesbesturingen (voedingsmiddelen-, diervoeder-, farmaceutische industrie, discrete productie), machinebouwers en system integrators. Het webinar wordt gepresenteerd door Ad Spijkers, freelance journalist met als specialisatie aandrijftechniek en industriële automatisering. Namens Pilz Nederland zal sales manager Peter Eland het systeem toelichten. Het webinar ‘Automatiseringssysteem PSS 4000 – De PLC van nu en van de toekomst’ is, na een eenvoudige registratie, gratis te bekijken. Kijkers kunnen zich hier aanmelden.

Vorig jaar organiseerde Eisma het succesvolle industriewebinar ‘de robot naast de mens’, hetgeen hier nog steeds te bekijken is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven