Webinar informeert over facetten van co-robot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Webinar informeert over facetten van co-robot

De deelnemers van het webinar, van links naar rechts: Koenraad Van De Veere (Phaer), Eddie Mennen (Yaskawa Nederland), Martin van der Have (ABB Robotics Benelux) en presentator Ad Spijkers (AT-aandrijftechniek)

Tijdens het eerste industriewebinar van Eisma Industrialmedia werd ingegaan op de mogelijkheden van hedendaagse robots die in industriële- en logistieke omgevingen direct samenwerken met de mens. Drie sprekers van Yaskawa, Phaer en ABB Robotics vertellen over de diverse facetten van de zogenaamde co-robot.

Als eerste gaat Eddie Mennen, directeur van Yaskawa Benelux in Son, in op enkele maatschappelijke trends, de plaats van co-robots in het totale robotica-plaatje, normalisatie, de rol van co-robots binnen Industrie 4.0 en op de kansen die er liggen voor onderwijs en bedrijfsleven in de Benelux. De tweede spreker is Koenraad Van De Velde, zaakvoerder van Phaer Computer Vision Experts in het Belgische Gentbrugge. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in de toepassing van vision technologie in uiteenlopende omgevingen. Martin van der Have, sales manager Benelux bij ABB Robotics gaat vervolgens in op de mogelijkheden om veilig werken met co-robots mogelijk te maken, op risicobepaling en op de toepassingsmogelijkheden van co-robots nu en in de toekomst.

Bekijk hier het volledige webinar terug.

Webinar-Robot-naast-de-mens-ankeiler

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven