Ga naar hoofdinhoud

Waterstraalsnijden met 0,2 mm

Met de Microwaterjet waterstraalsnijmachines van Daetwyler en Waterjet worden nauwkeurigheden bereikt op micrometerniveau. Op de Euromold 2011 in Frankfurt (D) introduceerden de Zwitserse bedrijven een nozzle met een mondopening van 0,2 mm.

De nieuwe Microwaterjet waterstraalnozzel van het Zwitserse Daetwyler is ontwikkeld door het bedrijf Waterjet, eveneens gevestigd in Zwitserland. De nieuwe nozzle kan waterstraalsnijden met een breedte van 0,2 mm en biedt de gebruikers diverse voordelen ten opzichte van de reeds bestaande 0,3 mm nozzel. Er zijn nog kleinere componenten mee te snijden, het waterverbruik daalt van 0,4 l/min naar 0,17 l/min, maar ook het verbruik van het slijpmiddel daalt van 60 g/min naar 16 g/min.

 

Daetwyler snijdt met 0,2 mm

De grote fiets is gesneden met de 0,3 mm nozzle, terwijl de kleinere fietsen met de nieuwe nozzle van 0,2 mm zijn gesneden (foto: Max Daetwyler)

 

Bij een werkdruk van 4000 bar is een pomp met een vermogen van 3 kW genoeg tegenover 6 kW bij de 0,3 mm nozzle. De nieuwe nozzle kan ook op bestaande Microwaterjet installaties gemonteerd worden. De gebruiker hoeft alleen de nozzle te vervangen en fijner slijpmiddel te gebruiken.

Met de Microwaterjet waterstraalsnijmachines worden nauwkeurigheden bereikt op micrometerniveau. Op een bewerkingsoppervlakte van 1000 mm bij 600 mm worden onderdelen met een tolerantie en herhaalnauwkeurigheid van +/- 0,01mm gehaald.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven