Wat betekent MBD voor toeleverancier? • Metaal Magazine
Nieuws

Wat betekent MBD voor toeleverancier?


Model based definition (MBD) is voor veel OEM-bedrijven een belangrijk hulpmiddel in de verdere digitalisering van de informatiestroom in de keten. Maar wat betekent het concreet voor toeleveranciers? Teqnow heeft de voor- en nadelen onderzocht en de gevolgen die de invoering ervan heeft voor toeleveranciers. Deze bevindingen zijn vastgelegd in een uitgebreide digitale publicatie. Rard Metz van Teqnow/Koninklijke Metaalunie is een van de sprekers tijdens de Nederlandse Metaaldagen.

MBD is de digitale bundeling van alle informatie die beschikbaar komt bij alle werkprocessen vanaf het ontwerp tot en met de productie van een product. Door het gebruik van digitale informatie zullen papieren tekeningen en documenten uiteindelijk overbodig worden.

Gevolgen invoering MBD

Teqnow onderzocht de gevolgen die de invoering van MBD heeft voor toeleveranciers en legde de bevindingen vast in een uitgebreide digitale publicatie.

De voordelen van MBD in de keten zijn evident. Het is een belangrijk hulpmiddel in de verdere digitalisering van de informatiestroom in de keten. Dat maakt dat in de gehele keten altijd de juiste productinformatie centraal bereikbaar is voor alle betrokken partijen.

Rol toeleveranciers

MBD biedt ook de toeleveranciers voordelen, afhankelijk van hun positie in de toeleverketen. Maar MBD heeft behalve voordelen ook nadelen die significant kunnen zijn. Het rapport gaat hier eveneens op in.

Toeleveranciers kunnen er al dan niet voor kiezen om zelf MBD-software aan te schaffen. Het rapport gaat in op deze 2 opties en beschrijft concreet wat deze keuze voor consequenties heeft voor het bedrijf. Ook wordt beschreven wanneer het best kan worden overgestapt op MBD.

Digitale publicatie bestellen

De digitale publicatie ‘Model Based Definition. Onmisbaar voor de een, overbodig voor de ander’ is door deelnemers van Teqnow gratis te bestellen.

Teqnow is hét platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert.

Ieder bedrijf in de metaalindustrie kan deelnemer worden. Voor leden van Koninklijke Metaalunie is deelname gratis, niet-leden betalen een jaarlijkse bijdrage van 250 euro.

Op Nederlandse Metaaldagen

Rard Metz van Teqnow/Koninklijke Metaalunie spreekt op de Nederlandse Metaaldagen. Op woensdag 15 september ging hij in op ‘Geautomatiseerde kwaliteitscontrole van producten’ en op ‘Productie lay-out en interne logistiek’. Hij geeft ook op de andere beursdagen presentaties.

Bekijk het congresprogramma van de Nederlandse Metaaldagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven