Wat als de seksrobot zelflerend is? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wat als de seksrobot zelflerend is?

In de metaal is de robot als hulpmiddel voor het laden en lossen van machines intussen ingeburgerd. Het is de verwachting dat de robot in de toekomst steeds meer naast de mens komt te staan: als buddy of als zorgrobot (foto: Reinold Tomberg)

De universiteit van Cambridge werkt aan een moederrobot die in staat is om robotkinderen te bouwen en vervolgens via een selectieproces te beoordelen in hoeverre het reproductieproces geslaagd is. Een natuurlijke selectie, maar dan uitgevoerd door een robot.

Robots worden ingezet voor monotoon werk waarin vaak herhalingswerkzaamheden voorkomen. Daaraan dankt de robot de sterke opkomst in bijvoorbeeld de automotive of de metaalindustrie. Maar je ziet nu een nieuwe generatie robot verschijnen: de cobot. Een nieuwe generatie goedkope, flexibele en mobiele robots, die veilig tussen én met mensen kan werken. Deze cobots (collaborative robots) openen een nieuw scala aan toepassingen. Eisma Industrialmedia, o.a. uitgever van Metaal Magazine, zal 24 september tijdens een webinar meer vertellen over de robot naast de mens. Tijdens het webinar staat de industriële toepassing centraal. Je ziet echter in toenemende mate ook berichten over zorgrobots. Bijvoorbeeld als hulp voor de oudere mens of als buddy voor kinderen. Een volgende stap: volgens Nu.nl is robotseks over 50 jaar heel normaal. Nu is seks volgens ons voor de meeste mensen geen monotone activiteit. Maar, we hebben alle vertrouwen in robots. Zelfs wij als techneuten met een beta-achtergrond kunnen ons voorstellen dat een zelflerende robot ook op dat gebied kan scoren. Als metaalbewerker alleen opletten dat u over een aantal jaren niet de programma’s voor het laden en lossen van de robotcel van uw metaalbewerkingsmachines verwisselt met die van uw privé-robot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven