Walter neemt GWS over • Metaal Magazine
Nieuws

Walter neemt GWS over

2

Walter neemt het Amerikaanse GWS Tool Group over. De overname past in de groeistrategie van de Duitse gereedschappenfabrikant in Noord-Amerika. GWS is fabrikant van volhardmetalen frezen en boren, HSS-tappen en PCD-producten. Met de overname komt GWS eveneens onder de vlag van Sandvik Machining Solutions, waar behalve Walter ook Sandvik Coromant, Seco en Dormer Pramet onder vallen.

De partijen hebben afgesproken de overnameprijs niet bekend te maken.

“Ik ben zeer verheugd dat we overeenstemming hebben bereikt over de overname van GWS”, zegt Richard Harris, president van Walter.

”Het zal onze aanwezigheid in de VS aanzienlijk vergroten en ons aanbod van volhardmetalen gereedschappen op deze belangrijke markt versterken.”

Lucht- en ruimtevaart

GWS heeft een sterke focus op de lucht- en ruimtevaartindustrie en biedt een complementair productportfolio.

Volgens beide bedrijven biedt de overname “een strategische kans om de positie van Walter en GWS te versterken bij de fabricage van geavanceerde componenten en lichtgewicht materialen”.

Bovendien zullen de producten van GWS het totale aanbod voor Walter in Noord-Amerika uitbreiden.

‘Grote overwinning’

“We zijn verheugd om onze Noord-Amerikaanse aanwezigheid in de productie en onze toewijding aan service te koppelen aan de enorme mogelijkheden, middelen en expertise van Walter.”

Dat zegt GWS-president Rick McIntyre, die president van het bedrijf blijft. “Dit is een grote overwinning voor onze klanten, die altijd onze belangrijkste stakeholder zijn geweest.”

GWS blijft opereren als zelfstandige entiteit met haar eigen verkoopteam en merk.

De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond en is onder voorbehoud van relevante wettelijke goedkeuringen.

GWS Tool Group

GWS Tool Group is een in Noord-Amerika gevestigde, verticaal geïntegreerde fabrikant van hoogontwikkelde custom, standaard, en gemodificeerde standaard snijgereedschappen.

De groep met het hoofdkantoor in Florida, is momenteel eigendom van een private equity-onderneming en heeft ongeveer 500 werknemers.

GWS Group werd opgericht in 2014 vanuit het fundament van het in 1984 opgerichte bedrijf GW Schultz.

Walter

Walter, opgericht in 1919, biedt een breed assortiment precisiegereedschappen voor frezen, draaien, boren en draadsnijden. Het toolmerk valt, net als Sandvik Coromant, Seco en Dormer Pramet, onder Sandvik Machining Solutions.

Het bedrijf werkt samen met haar klanten aan op maat gemaakte oplossingen voor de bewerking van componenten voor gebruik in de lucht- en ruimtevaartindustrie, alsmede in de automobiel-, energie- en algemene machinebouw.

Walter, met het hoofdkantoor in Tübingen, heeft wereldwijd zo’n 3.300 medewerkers en diverse dochterondernemingen en verkooppartners voor klanten in meer dan 80 verschillende landen.

2 reacties op “Walter neemt GWS over

  1. Hans van Steenis schreef:

    Walter, opgericht in 1919, biedt een breed assortiment precisiegereedschappen voor frezen, draaien, boren en draadsnijden. Het toolmerk valt, net als Coromant, Seco en Dormer Pramet, onder Sandvik Machining Solutions.

    Dat is net iets anders dan dat het artikel foutief vermeld.

  2. Tom van der Meer schreef:

    U heeft helemaal gelijk. Ik heb de foutieve zinsnede ‘Het toolmerk valt, net als Seco en Dormer Pramet, onder Sandvik Coromant’ verbeterd. Dank voor uw reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven