Wafios buigt met magnetische doorn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wafios buigt met magnetische doorn

Wafios toonde op de Tube 2012 in Düsseldorf (D) een gepatenteerde wereldprimeur. Door middel van een magnetische buigdoorn kan buismateriaal vanaf coil worden gebogen of er kan een eindloos eindproduct ontstaan. Door magneten, die zich aan de buitenzijde van de te buigen buis bevinden, wordt de buigdoorn vastgehouden en axiaal versteld indien nodig.

Eigenlijk is niet de buigdoorn van Wafios magnetisch, maar houden de magneten aan de buitenzijde van de buis de buigdoorn op zijn plaats. Daarbij zijn de magneten geplaatst op een houder, die op zijn beurt in axiale richting is te verplaatsen, om het buigproces aan te passen. Volgens Wafios biedt dit kansen voor lange complexe producten, maar ook voor buismateriaal wat van de coil afkomt. De buigdoorn wordt dan aan de voorzijde ingebracht, waarna het buigproces kan beginnen. In Nederland wordt Wafios/Mewag vertegenwoordigd door Oude Reimer in Hilversum.

 

Magnetische width =

De presentatie van Wafios tijdens de Tube 2012 in Düsseldorf. Op de voorgrond de vier magneten die de buigdoorn in axiale richting verplaatsen, achter de motor met de overbrenging voor de axiale verstellingen en rechts de buigdoorn (foto: Paul Quaedvlieg). Zie hieronder ook de Duitstalige video die Wafios ter gelegenheid van de Tube en Wire 2012 gemaakt heeft:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven