Nieuws

Vraagstuk? Studenten bieden oplossing

Bedrijven die met een vraagstuk zitten over hun product of hun productie kunnen dit voorafgaand aan de RapidPro indienen. Tijdens de twee dagen van de beurs gaan studententeams aan de slag om een oplossing te ontwikkelen. Het kan gaan om technische vraagstukken, bijvoorbeeld het 3D-printen van een product, maar ook om het behalen van nieuwe omzet met slimme applicaties.

Digital manufacturing toepassingen zoals additive manufacturing, 3D-simulatie en rapid manufacturing winnen steeds meer terrein binnen de industrie. Niet alleen voor prototypes, maar ook binnen productieprocessen.

Geïnteresseerden die willen innoveren maar zelf niet de capaciteit of kennis hebben, zich willen laten inspireren en verrassen door oplossingen van buitenstaanders, in contact willen komen met jong talent, of die hun bedrijf als vernieuwend en innovatief willen branden, kunnen een vraagstuk indienen.

RapidPro hackathon

Deze hackathon organiseert Mikrocentrum samen met Hackathon Masters. De oplossing komt uit de koker van studententeams, die rondom de vraagstukken worden geformeerd met studenten van onderwijsinstellingen in Noord Brabant. Het gaat om developers, designers, engineers en marketeers met een jonge, frisse kijk.

Omdat RapidPro zich met de tiende editie nadrukkelijker positioneert als een event voor het volledige digitale productie ecosysteem, mag het vraagstuk breder liggen dan alleen additive manufacturing.

“Door op een nieuwe manier naar een vraagstuk te kijken, willen we tot een oplossing voor de bedrijven komen”, legt Tom Wessels, event projectmanager Mikrocentrum, uit.

‘Vernieuwende oplossingen’

“Het doel is om tot vernieuwende oplossingen te komen, zowel op het vlak van technologie als businessmodellen”, licht Robert Wit van Hackathon Masters het initiatief toe. ICT-technologie speelt hier steeds een belangrijke rol.

De teams bouwen werkende prototypen/applicaties en vernieuwende businessmodellen. Zij pitchen hun vernieuwende oplossingen aan een onafhankelijke jury en maken zo kans op een geldprijs.

Bijdrage leveren?

Bezoekers en exposanten kunnen tijdens de beurs komen kijken én – als ze dat willen – een bijdrage leveren op het gebied van kennis, kunde en netwerk.

RapidPro is op 4 en 5 maart in Veldhoven.

Meer informatie en aanmelden vraagstuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven