Voortman V704M tekent onafhankelijk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Voortman V704M tekent onafhankelijk

De nieuwe V704M van Voortman Automatisering is een kostenbesparende machine die onafhankelijk en volledig automatisch profielen kan aftekenen en markeren. Voorheen was aftekenen en markeren al mogelijk in en met het V630M boorsysteem en het V808M raveelsysteem van Voortman, maar nu kan het ook onafhankelijk.

Het grote voordeel van een aparte V704M is dat de bewerkingen in de boorsystemen (van Voortman of een andere fabrikant) niet gestoord worden door de markeerbewerking. Iedere bewerking wordt dus uitgevoerd zonder wachttijden of ongewenste stilstand. De rekenmodellen van Voortman Automatisering voorspellen een kostenbesparing in het productieproces van 20%. Een ander voordeel van het automatisch aftekenen en markeren is dat de werkzaamheden van de samensteller tot het verleden horen. Een aflasser kan nu ook samenstellen en kwaliteitscontrole is, volgens Voortman, vrijwel overbodig.

 

Voortman355.JPG

Het aftekenen en markeren van de nieuwe V704M is zelfs na het stralen nog goed leesbaar (foto: Voortman)

 

Daarnaast hoeven bepaalde gegevens niet meer te worden overgenomen van de werkplaatstekening, maar kunnen op het profiel worden aangebracht. Denk hierbij aan aftekenlijnen ten behoeve van aan te brengen onderdelen, nummer van het onderdeel op de plaats waar het moet worden aangelast, lasinformatie ter plaatse van de lasposities, aftekenlijnen van ravelingen en informatie over laskantvoorbewerkingen. Ook kan de V704M rechtstreeks gekoppeld worden met CAD, MRP en ERP software.

 

Uit klantwens ontwikkeld 

De V704M is geboren uit een klant specifieke vraag. Nog deze zomer wordt de eerste machine van dit type bij een Nederlandse klant van Voortman geplaatst. Deze V704M zal aangevuld worden met rollenbanen en dwarstransporten om onderdeel te gaan uitmaken van een compleet systeem, dat bestaat uit een VB1250 bandzaagmachine, V630M boorsysteem en V808M raveelsysteem. Middels de Vacam software wordt de V704M aangestuurd. Hiervoor is geen operator nodig waardoor de arbeidskosten tot nul gereduceerd worden. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven