Ga naar hoofdinhoud

Voortman snijsteem voor Morsink

Voor het uitbreiden van bedrijfsactiviteiten zoals het het snijden van kop- en voetplaten en het toeleveren van snijwerk bleek de voormalige snijtafel van Morsink Constructie niet toereikend. Het nesten van plaatwerk was nagenoeg onmogelijk en het snijsysteem bleek niet productief genoeg. Reden dus voor het staalconstructiebedrijf uit Enter om te investeren in een nieuw plasma/autogeen-platensnijsysteem.

Veel plaatsnijwerk werd door Morsink tot voor kort uitbesteed, maar door de aanschaf van het nieuwe Voortman het VCS Thermo snijsysteem, waarmee zowel plasma als autogeen gesneden kan worden, houdt Morsink Constructie deze productie nu in eigen beheer. Platen tot een dikte van 60 mm worden door middel van plasma gesneden en voor diktes tot 200 mm wordt autogene snijtechniek gebruikt. Morsink Constructie  richt zich nu ook op het toeleveren van snijwerk  voor verschillende bedrijfstakken.

 

Voortman autogeen en plasmasnijden Morsink

Het nieuwe Voortman het VCS Thermo snijsysteem van Morsink Constructie

 

Tevreden

Algemeen directeur Erik Morsink: “We zijn erg tevreden over het nieuwe snijsysteem. De eenvoudige bediening en het nestingprogramma maken de machine zeer effectief. De ‘True Hole’-technologie biedt veel voordelen tijdens het plasmasnijden omdat daardoor de kwaliteit van de gaten erg goed is. Wanneer we alle gaten zouden moeten boren, schiet de kiloprijs daardoor omhoog. Veel kop- en voetplaten voor de staalconstructies konden we al niet meer produceren op het ponsknipsysteem vanwege de dikte van de platen. Een oplossing bleek het plasmasnijsysteem.”

 

Compleet snijsysteem

Om een zo hoog mogelijke productiviteit te verkrijgen is gekozen voor een snijtafel met een werklengte van 6 m en een werkbreedte van 2m met integrale afzuiging. Het afzuigen van gassen gebeurt op de plek waar gesneden wordt en de automatische hoogteregeling houdt een constante afstand aan tussen de toortspunt en de plaat gedurende het snijproces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven