Voorspelbaarheid hoogste prioriteit gereedschap • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Voorspelbaarheid hoogste prioriteit gereedschap

Schunk’s Tendo Aviation is een speciale gereedschapopname voor de luchtvaartindustrie

Op grote beurzen trekken de machinebouwers vaak de meest aandacht naar zich toe. De betekenis van het gereedschap in de verspaning moet echter niet onderschat worden. Tegelijkertijd moet het hele plaatje kloppen: gereedschap, machine, programma en de CNC-operator. Die laatste wil vandaag de dag vooral zekerheid over de standtijd van het gereedschap. Voorspelbaarheid is prioriteit nr 1. 

De eisen die verspaners aan de gereedschappen stellen, veranderen. Dat komt onder andere door de sterke opmars van het onbemand werken, waar Nederland absoluut voorop loopt in Europa. Standtijd wordt hierdoor belangrijker dan productiviteit. Immers, je wilt zeker zijn dat je de nachtelijke uren zonder storingen doorkomt. Of de bewerking al dan niet wat langer duurt, doet er minder toe. “Het allerbelangrijkste is momenteel de voorspelbaarheid van de standtijd van het gereedschap”, merkt Arnaud de Potter van Seco Tools. “Dat kan een lange of een korte standtijd zijn, afhankelijk van het beoogd doel. Maar de standtijd moet vooral iedere keer gelijk zijn. Dan kun je automatische gereedschapwisselingen programmeren.”

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven