Ga naar hoofdinhoud

Vonktechnologiedagen bij De Ridder

Na het succes van de Vonktechnologiedagen in 2010, is het TechCenter van De Ridder in Best vanaf maandag 11 april weer het toneel voor alle in- en outs op vonkgebied. Tijdens de Vonktechnologiedagen 2010 vonden gedurende meer dan twee maanden dagelijks meerdere applicatiesessies met geïnteresseerde vonkspecialisten plaats.

Tijdens de editie 2011, wordt het proces van elektrodes-frezen en vonken ‘life’ getoond. De bediener krijgt alle gelegenheid om in detail te zien waar in zijn eigen bedrijfssituatie nog voordelen te behalen zijn ten opzichte van de huidige, eigen situatie op het gebied van bedieningscomfort, snelheid, nauwkeurigheid enz.

 

detr

De Ridder demonstreerde vorig jaar het ‘draai-draadvonken’ van een gereedschapstalen stiftje van 4 mm. Het werkstukje roteert tijdens deze bewerkingsvariant en de vonkdraad functioneert als een draaibeitel (foto’s: Reinold Tomberg, kijk hier voor meer foto’s van vorig jaar)

 

Elektrodenfrezen

Naast de nieuwste generaties Sodick lineaire draad- en zinkvonkmachines ( AG600 LP2 WH en AG 60 LP2) wordt een Premium Graphite-elektrodenfreesmachine in actie getoond en uiteraard zijn er ondersteunende diensten beschikbaar als bijvoorbeeld Esprit CAD/CAM software, randapparatuur en toebehoren. Om iedereen voldoende tijd en aandacht te geven worden per dag slechts twee klanten ingepland, een afspraak maken is dus noodzakelijk. De video laat wat mogelijkheden zien van Sodick vonkmachines:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven