Vonken en frezen bij GF Machining Solutions • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vonken en frezen bij GF Machining Solutions

Onder de nieuwe naam GF Machining Solutions, zal GF AgieCharmilles, tijdens de komende Techni-Show 2014 in hal 8 de draadvonkmachines Cut 200mS en Cut 300mS en het hogesnelheids-bewerkingscentrum Mikron HSM 400U LP presenteren.

Met de nieuwe naam GF Machining Solutions wil het concern met drie divisies als één bedrijf naar buiten treden. De nieuwe GF Agie Charmilles Cut 200mS en Cut 300mS draadvonkmachines zijn ‘semi-highend’-machines.  Om een hoge nauwkeurigheid te bereiken zijn deze draadvonkmachines uitgerust met actieve thermostabilisatie, die de watertemperatuur binnen een bandbreedte van ­± 0,2 graad houdt. Daarmee kan een positioneer nauwkeurigheid van ­± 3 µm bereikt worden. Ook de inzet van glaslinealen in de X-, Y-, U- V- en Z-as leveren daar een bijdrage aan.

 

GF width =

De Mikron HSM 400U LP in de demoruimte van GF Machining Solutions in Schorndorf (foto’s: GF Machining Solutions en Reinold Tomberg). Zie voor meer informatie ook de video aan het einde van dit bericht

 

Hogesnelheidsfrezen

Met de Mikron HSM 400U LP presenteert GF Machining Solutions haar vijfassige hogesnelheids-freescentrum. Deze machine is ontwikkeld voor fijnmechanische werkstukken. De HSM 400U LP is ook leverbaar in een drie-assige uitvoering en is geschikt voor automatische werkstuk be- en ontlading. Kenmerkend zijn een koelmanagement-systemen, toepassing van lineaire directe aandrijving in alle assen en een machineframe van polymeerbeton.

 

Lees hier meer over zinkvonken met roterende wisselaar zoals door GF Machining is gepresenteerd op de EMO Hannover 2013. En hier leest u meer zinkvonken met een roterend magazijn, eveneens geïntroduceerd tijdens de afgelopen EMO.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven