Vonkdagen De Ridder in volle gang • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vonkdagen De Ridder in volle gang

Vanaf 11 april zijn de Vonktechnologiedagen bij De Ridder in Best in volle gang. Per dag worden slechts enkele klanten ingepland, waardoor er voldoende tijd en aandacht gegeven kan worden aan de producten van de klant en oplossingen voor alle vragen met betrekking tot zink- en draadvonken.

Metaal Magazine was op één van de Vonktechnologiedagen van De Ridder in Best aanwezig en kreeg een kijkje in de keuken van het draad- en zinkvonken. Bijzonder was de demonstratie op de Sodick zinkvonkmachine AG60L. Hier werd op vol vermogen gezinkvonkt. Ter illustratie van de stabiliteit werd een 20 cent muntstuk op de ram geplaatst. Deze bleef onder het vonken gewoon staan, zie de video. De Sodick AG60L beschikt over de nieuwste generatie grafietgenerator, waardoor er nagenoeg geen slijtage optreedt. Sodick zelf spreekt van ‘nanoslijtage’.

 

Vonken355.JPG

De I-mes elektrodenfreesmachines is een zeer stabiele, doch dynamische machine die snel en nauwkeurig elektrodes kan frezen (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de Vonktechnologiedagen zie ons digitale fotoalbum)

 

Indrukwekkend was de demonstratie op de I-mes elektrodenfreesmachine van het type Premium 4030 Graphite. Vanuit volmateriaal grafiet werden zeer snel een aantal naalden gefreesd, waarbij de dunste slechts een diameter had van 0,5 mm. Belangrijk hierbij is een goede stofafzuiging, want niemand zit te wachten op grafiet in zijn werkplaats.

 

Taperflex

Op de Sodick draadvonkmachine AG600L worden de meest complexe vormen gesneden naar klantwens. De mensen van De Ridder demonstreren onder andere het Taperflex-principe waarbij tot 45 graden onder een hoek gesneden kan worden. Daarnaast is er aandacht voor startgatvonken. Bij de Ridder in Best werd dit gedemonstreerd met een Sodick K1C startgat EDM-machine. De Vonktechnologiedagen zijn er nog in mei en een gedeelte van juni. Aanmelden kan via De Ridder in Best.

 

Over de volgende noviteiten van de Sodick machines schreef Metaal Magazine eerder dit jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven