Vonkboren met pneumatische waterjet • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vonkboren met pneumatische waterjet

Novidrill 400-II

Novick komt met de tweede generatie Novidrill, de Novidrill 400-II en (groter model) 500-II. Met deze nieuwe EDM-machines, gebouwd voor Europa, wordt een betaalbaar alternatief voor vonkboren geboden. Het maakt dat elke werkplaats nu zijn eigen vonkboormachine kan hebben, stelt het bedrijf. De high performance Novidrill 400/500-II-serie maakt gebruik van een pneumatisch geactiveerde waterjetpomp onder hoge druk (70 – 120 bar).

De Novidrill 400/500-II hebben diëlektrisch fluïdum onder zeer hoge druk, een rotatie van de buisvormige elektrode en een hoge elektrode-toevoersnelheid (geregeld door een snel reagerende servo).

Vanaf 0,2 mm diameter

Deze combinatie maakt het mogelijk om kosteneffectief gaten te boren met een zeer hoge snelheid en met zeer kleine afmetingen  (0,2 mm diameter). En omdat gewerkt wordt met water, wordt het milieu gespaard.

De beschikbare boordiameters liggen tussen 0,2 en 3 mm, met een lengte/diameter-verhouding van meer dan 150: 1. Boorsnelheden lopen tot 1 mm/s.

Met de boor is in elk geleidend gereedschap te boren, ongeacht hardheid en oppervlaktevorm. De granieten tafel heeft een hoge precisie en roest niet.

Sneller boren

De XStream-serie pneumatische versterkings-hogedrukpompen resulteren volgens het bedrijf tot 50% sneller boren van onderdelen, terwijl de bedrijfskosten tot 40% lager zijn.

De XStream waterstraalpomp produceert tot 50% meer druk dan een standaard waterpomp. Dat zorgt voor een 40-50% hogere productiviteit voor veel materialen.

Toepassingen liggen onder meer in het uitboren van gebroken gereedschappen, koelkanalen in matrijzen of gereedschappen, startgaten voor draadvonken, voorboren bij diepgatboren, draadborging en microgaten in naalden (in medische toepassingen).

Meer info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven