Ga naar hoofdinhoud

Vonk nieuwe directeur bij Metaalunie

Adriaan Vonk wordt per 1 april de nieuwe directeur Dienstverlening en Branches van Koninklijke Metaalunie. De Raad van Bestuur van Koninklijke Metaalunie heeft hem benoemd. Vonk volgt de teruggetreden directeur Bert Jaarsma op in de tweehoofdige directie. Jos Kleiboer blijft directeur Beleid met daaraan gekoppeld de Metaalunie-lobby.

“Metaalunie representeert dé maakindustrie, met leden die samen ‘Nederland maken’!”, zegt Vonk over zijn aanstelling. “Een prachtige branche om voor te werken en om voor leden een verschil te kunnen maken.”

Hij geeft aan, samen met Kleiboer, de komende jaren hard te werken aan versteviging van de belangrijke positie die Metaalunie nu al inneemt in de mkb-maakindustrie.

‘Dienstverlening verder ontwikkelen’

“Verder ga ik mij inzetten om de dienstverlening naar onze leden nog meer te verbeteren en verder te ontwikkelen.”

Fried Kaanen (voorzitter), Adriaan Vonk (midden, directeur Dienstverlening en Branches) en Jos Kleiboer (directeur Beleid) van Koninklijke Metaalunie.

Vonk (41) werkt nu nog voor Aedes (de vereniging van woningcorporaties) als manager van de afdeling Sectorontwikkeling & Professionalisering. In die rol heeft hij ruime ervaring met de dienstverlening aan Aedes-leden.

Ook houdt hij zich bezig met het Kennisinstituut Volkshuisvesting, het Aedes datacentrum, de Aedes benchmark en cao-zaken. Vonk werkte ook 5 jaar bij Van Spaendonck Brancheadvies en 5 jaar bij Movisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven