Nieuws

Volop beursnieuws in Metaal Magazine 8

Het is dit najaar druk met beurzen voor de metaalbranche, liefst drie stuks. De redactie reisde half september af naar Essen voor de lasbeurs Schweissen und Schneiden. De focus lag weer op de techniek, getuige de fotoreportage die in het blad is opgenomen.

Verder maakt de metaalsector zich op voor de oppervlaktebeurs Eurofinish in Gent (7 tot en met 9 oktober) en natuurlijk de EMO in Milaan (5 tot en met 10 oktober), de belangrijkste metaalbeurs dit jaar. Gaan of niet gaan, that’s the question in deze crisistijd. Hoewel … de redactie van Metaal Magazine gaat zeker naar Milaan. De innovaties concentreren zich met name op thema’s als automatiseren en productiviteit. Een vooruitblik in deze editie.

 

Verder heeft de voormalige ijzergieterij DRU in Ulft een complete metamorfose ondergaan. Een fotoreportage illustreert de transformatie van het portiersgebouw naar cultuurfabriek.

 

Het grote werkbereik van het Omnia 63 portaalbewerkingscentrum maakt de weg vrij voor grotere werkstukken, waardoor kortere doorlooptijden en een hogere nauwkeurigheid gerealiseerd worden. Ook hogere productiviteit bij de bewerking van hittebestendige legeringen. Nieuwe coatings en geometrieën, zoals ‘Intermediate Stage Machining’, bieden veel mogelijkheden door een hogere verspaningssnelheid van het snijgereedschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven