Volkswagen optimaliseert astapproductie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Volkswagen optimaliseert astapproductie

Taylor (links) presenteert de nieuwe bewerkingsmethode waarmee Volkswagen fors op de productiekosten kan besparen (foto: Volkswagen)

Andrew Taylor uit Helmstedt, werknemer bij Volkswagen, heeft met een nieuw idee de productie van aandrijfcomponenten vereenvoudigd. Het nieuwe productieproces verkort de doorlooptijd van astappen van aandrijfassen. Volkswagen bespaart dankzij het efficiënte gebruik van de CNC-gestuurde bewerkingscentra rond de € 317.000 per jaar.

Taylor is door Volkswagen bekroond voor het idee. Taylor zegt: “Ik heb bij andere bewerkingsprocessen de voordelen gezien van ronde wisselplaten. Zo kwam ik op het idee om deze ook te gebruiken bij de bewerking van astappen.” Door gebruik te maken van ronde wisselplaten kunnen de astappen nu in één in plaats van twee stappen geproduceerd worden. Momenteel zijn er al meer dan 800.000 astappen met de nieuwe bewerkingsmethode vervaardigd. De nieuwe methode wordt inmiddels op twintig machines toegepast. De productiefabriek van Volkswagen in Wolfsburg (D) maakt naast de astappen voor Volkswagen ook onderdelen voor merken als Audi, Seat en Skoda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven