Volhardmetaalboren voor in rvs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Volhardmetaalboren voor in rvs

Force X en Force M (foto: Dormer Pramet).

Dormer Pramet heeft zijn assortiment van high-performance volhardmetaalboren uitgebreid met een specifieke uitvoering voor het boren in rvs: Force M. De boren uit de Force M-reeks combineren optimale productiviteit met betrouwbare prestaties en repeteerbaarheid.

De boren zijn geschikt voor uiteenlopende machines en bedrijfsomstandigheden. Dit maakt ze tot de ideale keuze voor in alle toepassingen waarbij productiviteit, nauwkeurigheid en efficiency gewenst zijn, aldus Dormer Pramet.

De introductie van deze boren binnen het Dormer-assortiment volgt na de recente introductie van de Force X-reeks, die bedoeld is voor universele toepassing in een breed scala aan materialen.

4-vlaks splitpoint

Alle boren binnen het Force-assortiment zijn voorzien van een 4-vlaks splitpoint ter verbetering van de zelfcentrering en de nauwkeurigheid van gaten. De splitpoint verbetert ook de spaanvorming, gereedschap stabiliteit en slijtvastheid.

De Force-boren hebben tevens Continuously Thinned Web (CTW) spaangroefgeometrie. Deze resulteert in een uiterst sterke kern, terwijl toch de vereiste boordruk afneemt. In combinatie met de voorspelbare slijtage-eigenschappen dankzij de speciale snijkantafwerking van de boren zorgt de CTW-constructie voor een uiterst consistent en betrouwbaar boorproces.

Lagere standtijd

Elke boor binnen het Force-assortiment is vervaardigd op basis van hoogwaardig fijnkorrelig hardmetaal. Dit resulteert in een combinatie van hardheid en taaiheid, en daarmee een hogere slijtvastheid en langere standtijd.

De sterke snijhoek verhoogt de stabiliteit tijdens het boren en verlaagt de krachten die optreden bij het doorkomen uit het materiaal bij zowel normale boring als bij het boren van een kruisgat.

De Force M-boren zijn leverbaar voor een boordiepte van 3xD (R467) en 5xD (R463), zijn voorzien van inwendige koelkanalenmiddel en zijn leverbaar in uitvoeringen van 3 mm tot 16 mm en 1/8 tot 5/8 inch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven