Volgende week RapidPro in Veldhoven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Volgende week RapidPro in Veldhoven

Tijdens de RapidPro zijn er live demonstraties te zien van het 3D-printen. Vorig jaar presenteerde Realizer de compacte SLM-50 metaalprinter (foto’s: Tim Wentink)

Van 3 t/m 5 maart wordt de vijfde editie van de RapidPro gehouden. Deze Nederlandse vakbeurs, die volledig in het teken staat van additive manufacturing, vindt wederom plaats in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Naast een groot aanbod van exposanten met 3D-printers, nieuwe opgroeitechnieken en -toepassingen, worden er tijdens deze drie dagen tevens een aantal lezingen gegeven.

3D-printen is populair. Dat werd nog maar eens onderstreept door de getallen van de RapidPro 2014. Zo’n 100 exposanten en 5.000 bezoekers waren goed voor indrukwekkende groeicijfers van 35 procent en respectievelijk 80 procent. In het lustrumjaar wordt de RapidPro daarom dan ook met een dag verlengd. Els van de Ven, naar eigen zeggen ‘kartrekker van de RapidPro’, vertelt: “Met de toename van 3D-technieken voor prototypen en productie, groeit ook de kennisbehoefte. Er valt zoveel te vertellen en te laten zien, dat we een extra dag goed kunnen gebruiken. Ook verwachten we dit jaar nog meer bezoekers.” Deze stijgende bezoekersaantallen gaan niet ongemerkt voorbij. Steeds meer grote en professionele bedrijven tonen nieuws op de beurs.

3D-keten op RapidPro

De RapidPro gaat niet alleen over 3D-printers. Het evenement brengt de 3D-keten samen. Zo is er veel ruimte voor 3D-scanners, meetapparatuur, software en materialen. Daarnaast zijn ook technieken als vacuümvormen, gieten en nabewerkingen zoals frezen van de partij. “We willen de bezoeker een compleet plaatje voorschotelen, dus van idee tot product. Vandaar de ketenbenadering in zowel het exposanten- als lezingenaanbod”, aldus Van de Ven. Dit jaar heeft de organisatie wederom besloten om een onderverdeling te maken tussen RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional.

Onze abonnees kunnen hier een uitgebreider artikel lezen over de komende RapidPro. Dit artikel verschijnt binnenkort ook in druk in Metaal Magazine nr. 2/2015.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven