Materials 2015 in Veldhoven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Materials 2015 in Veldhoven

Tijdens Materials 2015 zal Materia aanwezig zijn met de duo tentoonstelling `Lightweight & Bio-based Materials`. Deze tentoonstelling staat volledig in het teken van de materialen van de toekomst (foto: Materia)

De derde editie van de vakbeurs Materials – op woensdag 22 en donderdag 23 april – krijgt een praktijkgerichte en levendige opzet. Organisator Mikrocentrum wil de bezoekers in Veldhoven aanspreken op herkenbare praktijkproblemen en materiaaltoepassingen. Voor diepgang zorgen lezingen over materiaaltrends en praktijkverhalen over -toepassingen.

Materials 2015 wil duidelijk meer zijn dan alleen maar een beurs over materialen en materiaaleigenschappen. Er komen ook materiaaltechnieken aan bod, zoals bewerkingen, warmtebehandelingen, omvorm-, oppervlakte- en verbindingstechnieken. Hiermee zijn gewenste functionaliteiten mogelijk. Denk aan lichtgewicht materialen die voor zowel de automotive-industrie als de lucht- en ruimtevaart belangrijk zijn. Verder is er op de beursvloer aandacht voor oplossingen van allerlei ‘materiaaluitdagingen’, zoals corrosie, hechting, temperatuurbestendigheid, hergebruik, herverwerking, slijtvastheid, wrijvingsweerstand, UV-bestendigheid en vervormbaarheid. Tot slot komen onderwerpen als analysetechnieken en schade-onderzoek aan bod.

Lezingen

De beurs Materials rust op drie pijlers: ‘properties, applications en solutions’. Deze zijn ook herkenbaar in het lezingenprogramma. Naast wetenschappelijke lezingen over materiaaltrends zijn er praktijkverhalen over succesvolle materiaaltoepassingen en -bewerkingen. De zalen voor het lezingenprogramma sluiten direct aan op de beursvloer. Samen met de live-demo’s en themapleinen zorgt dit voor een levendige sfeer. Met een combinatie van vakbeurs en congres wil Materials 2015 productontwikkelaars, constructeurs en engineers informeren over materiaalinnovaties en bewerkingstechnieken. Tevens biedt het handvatten voor materiaalkeuze in relatie tot kostprijs, levertijd, functie, bewerking en vormgeving. Er zijn ruim veertig lezingen van experts en exposanten. Ook dit jaar wordt er weer samengewerkt met Materia. Dit is een internationaal materialenplatform van architecten en materiaalontwikkelaars voor innovatieve materialen. De geselecteerde materialen worden op verschillende evenementen over de hele wereld tentoongesteld, waaronder in Nederland, Duitsland, China en Engeland. Er worden twee thema’s toegelicht: lichtgewicht en biobased materialen.

Materials 2015 in Veldhoven is gratis te bezoeken. Aanmelden kan via de site van Materials.

Materials 2015 staat dit jaar in het thema van ‘Engineering the future’
Materials 2015 staat dit jaar in het thema van ‘Engineering the future’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven