Volautomatisch walsen en laserlassen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Volautomatisch walsen en laserlassen

Met de nieuwe volautomatische productielijn voor walsen en laserlassen van Weil Engineering kan Formula Air in Beek en Donk nu het hele scala aan buisdiameters vanaf 80 mm in eigen huis produceren. Dat maakt korte levertijden mogelijk, terwijl het laserlassen ook garant staat voor een goede en constante kwaliteit van de lasnaad.

Op de nieuwe productielijn kunnen buisdiameters van 80 mm tot 400 mm worden geproduceerd. Samen met de al aanwezige laserlasmachine (gevoed met dezelfde Trumpf TLF 3000 turbo CO2-laserbron van 3 kW) kan daarmee een breed diameterbereik van 80 mm tot 1200 mm worden gerealiseerd, zonder dat een beroep moet worden gedaan op het logistiek centrum van de Formula Air Group in België.

De nieuwe volautomatische productielijn voor walsen en laserlassen bij Formula Air, met op de voorgrond de lasunit en op de achtergrond de wals

De nieuwe volautomatische productielijn voor walsen en laserlassen van Weil Engineering bij Formula Air, met op de voorgrond de lasunit en op de achtergrond de wals (foto’s: Marian Oosterink)

Volledig automatsich

“Dat maakt het mogelijk om veel sneller te reageren op vragen van klanten”, aldus productieleider Ron van Wijngaarde (foto bij intro van dit bericht). Voor de installatiebranche, waar ‘vandaag bestellen morgen leveren’ het parool is, betekent dat een doorslaggevend winstpunt. De nieuwe lijn opereert daarbij volledig automatisch.

Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer over de nieuwe wals- en laserlaslijn van Formula Air.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven