Voetbal en zon drukken bezoekersaantallen TIV • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Voetbal en zon drukken bezoekersaantallen TIV

Bezoekers van de TIV kunnen met een kleine competitie de compacte kantbank van Bystronic voor een paar maanden winnen

Vandaag opent de Evenementenhal in Hardenberg om 13:00 uur haar deuren voor de laatste dag van de TIV (Technische Industriële Vakbeurs). De afgelopen twee dagen bleef het volgens de exposanten wat rustig door het Nederlands elftal dat moest voetballen en natuurlijk de uitzonderlijke temperaturen. Ondanks dat de temperatuur vandaag ook naar tropische waarden stijgt, is een bezoek aan de beurs de moeite waard.

Naast dat de TIV zich uitstekend leent om te netwerken worden er ook diverse interessante demo’s gegeven op het nieuwe Demoplein. Zo toont bijvoorbeeld LCMC een CAD/CAM software-ontwikkeling op draaigebied, genaamd ProfitTurning. Deze techniek is al eerder geïntroduceerd bij het frezen (ProfitMilling) en kenmerkt zich door de schillende beweging die het gereedschap maakt. Hierdoor kan het volledige snijoppervlak van het gereedschap worden gebruikt. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo is een hogere voeding mogelijk, is de spaandeling beter, gaat de standtijd omhoog en kan de cyclustijd gehalveerd worden. Deze verspaanoplossing wordt tijdens de TIV live onder spaan gepresenteerd. Naast demonstraties zijn er ook meerdere bewerkingscentra en toebehoren opgesteld.

De redactie van Metaal Magazine bezocht gisteren de TIV in Hardenberg. Bekijk hier een compacte foto-impressie van de beurs.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven