VMT kant in één keer goed met LVD • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VMT kant in één keer goed met LVD

“Geen goede uitslag betekent nooit een goed product”, stelt directeur Kees Verschoor van Verschoor Metaal Techniek (VMT) in Culemborg vast. Om zijn motto van ‘eerste product, goed product’ waar te maken heeft hij daarom bij het kanten gekozen voor machines van LVD met Cadman-B 3D software. Daarbij wordt, uitgaande van machine en gereedschap, eerst de juiste uitslag bepaald.

Het klinkt heel voor de hand liggend: “Eerste product, goed product”. Maar met name bij het kantpersen is dat allerminst vanzelfsprekend. Volgens de klassieke route wordt de binnenkomende 3D-file of dxf-file ‘opgeschoond’ (dat wil zeggen ontdaan van niet-relevante lijnen) voor het lasersnijden en vervolgens aangeboden aan de zetter. Waarbij deze dan maar al te vaak tot de conclusie komt dat als gevolg van buigverliezen (afwijkingen die ontstaan door de vervorming van het materiaal) met de aangeboden uitslag niet binnen de voorgeschreven tolerantie kan worden gebogen.

 

LVD width =

Afkantwerkzaamheden bij Verschoor Metaal Techniek (VMT) in Culemborg (foto’s: Jan Oonk

 

Hoekmeetsysteem

Dat is de reden dat Verschoor is overgestapt op PPEB kantpersen van LVD, inclusief de Cadman-B 3D software en het EFL hoekmeetsysteem die op deze machines worden gebruikt. “Wij werken precies andersom”, legt sales manager Matthijs Wijn van LVD uit. “Wij beginnen met het laatste en moeilijkste proces, het kanten.” Het komt erop neer dat de dxf-file van het product wordt ingelezen in de Cadman-B 3D software. Deze bepaalt de buigvolgorde en berekent welke uitslag nodig is om het correcte product te realiseren. Belangrijk aspect daarbij is dat de uitslag een op een wordt afgestemd op de specifieke procescondities, dat wil zeggen machine en gereedschap.

 

Kijk voor meer informatie ook de animatie van LVD hieronder:

 

 

  

In een komend nummer van Metaal Magazine meer over de LVD’s van VMT. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine .

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven