Vlastuin kant 15 mm dik met Bystronic • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vlastuin kant 15 mm dik met Bystronic

Begin december installeerde Vlastuin een nieuwe Bystronic kantbank. De system supplier investeert hiermee bewust in het verkorten van de doorlooptijd. ‘Het verkorten van de doorlooptijd is belangrijk, want zo kunnen wij nog flexibeler inspelen op marktfluctuaties. Tegelijkertijd kunnen wij met behulp van deze kantbank héél nauwkeurige U-profielen zetten van 15 mm dik tot wel 6 m lang. Kortom, dankzij deze aanschaf kunnen wij onze klanten nog beter bedienen’, aldus algemeen directeur Gerrit van Vlastuin.

De Bystronic kantbank is 7,2 m lang, heeft een perskracht van 6,5 MN (650 ton) en is voorzien van een hoekmeting. Verder is de kantbank uitgerust met een speciaal bovenmes en daardoor uitermate geschikt voor grote U-profielen (zoals bijvoorbeeld kraanarmdelen). Ondanks de grote profielen die deze machine kan verwerken, is de kantbank door één persoon te bedienen.

 

Lasersnijmachine

De volgende investering van Vlastuin staat reeds gepland. In het eerste kwartaal van 2012 zal de system supplier een geautomatiseerde lasersnijmachine met afmetingen van 6 m bij 2 m plaatsen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven