Ga naar hoofdinhoud

Vlakke draaiunit van Schunk

Schunk komt met een compacte, nauwkeurige draaiunit die extreem vlak is. Deze Schunk ERT is een universeel toepasbare, mechatronische draaieenheid. Het maakt zowel flexibele als dynamische draaibewegingen in compacte ruimtes mogelijk. Optioneel is er ook een unit met een rem leverbaar, die via de besturingseenheid wordt bediend. Daarmee blijft de hoogte van de draaieenheid ongewijzigd. 

Dat meldt Schunk. De noviteit creëert volgens het bedrijf goede mogelijkheden voor de meest compacte montage- en handlingtoepassingen. Dit bijvoorbeeld in elektronica, medische technologie, laboratoriumtechnologie, farmacie, cosmetica en zonne-energie. Maar het is ook voor ruimtebesparende toepassingen in de machinebouw, laserbewerking of voor verpakkingsprocessen.

De universeel toepasbare Schunk ERT draaieenheid is volgens het bedrijf de platste draaieenheid met elektrische rem op de markt. “Met zijn vrij definieerbare draaihoek en hoge draaimomenten maakt hij veelzijdige toepassingen op de kleinste ruimte mogelijk.”

Draaitafel, draaieenheid, indexeertafel, positioneringsmodule

De eenheid kan worden gebruikt als draaitafel voor componenten, modules en gereedschappen. Daarnaast is het geschikt als draaieenheid voor portaaloplossingen, als roterende indexeertafels of als een uiterst nauwkeurige positioneringsmodule.

De unit, gebaseerd op een permanent bekrachtigde koppelmotor, is uitgerust met een absolute encoder en garandeert een herhaalnauwkeurigheid van 0,01° evenals korte reactietijden en hoge koppels. Ze zijn vrijwel slijtage- en onderhoudsvrij, aldus Schunk.

De Schunk ERT draaieenheid kan worden gebruikt als roterende indexeertafel, maar ook als hanteringsmodule in portaaltoepassingen (foto’s: Schunk).

Opening voor kabels en slangen

Dankzij een royale opening in het midden kunnen kabels en slangen worden doorgevoerd of kan ook een camera worden gebruikt.

Er kunnen aandrijfcontrollers van verschillende fabrikanten worden gebruikt, zodat de module flexibel is en naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande systeemarchitecturen.

De optioneel verkrijgbare rem fixeert de positie bij stilstand betrouwbaar zonder de totale hoogte te veranderen, zelfs als een  externe kracht invloed uitoefent op de eenheid.

In eerste instantie in 3 maten

De module is in de eerste fase verkrijgbaar in drie maten 12, 50 en 300 met nominale koppels van 1,5 Nm, 7,8 Nm en 32 Nm.

Ze hebben buitendiameters van 120 mm, 167 mm en 277 mm, en max toelaatbare massatraagheidsmomenten van 0,07 kg/m2, 0,39 kg/m2 en 5,53 kg/m2. Het wordt geleverd en aangestuurd via standaard connectoren (M12 / M17).

In een tweede uitbreidingsfase zijn er optionele draaidoorvoeren voor de slangloze of draadloze overdracht van elektrische signalen, bussignalen of vloeistoffen, evenals stof- en spatwaterdichte varianten (IP54) beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven