Ga naar hoofdinhoud

VL 1 Twin van Emag op AMB

Het inmeten bij de VL 1 Twin.

De Emag Group laat op de AMB gebruiksoplossingen zien voor een complete, snelle en krachtige productie van onder meer tandwielen. Met de VL 1 Twin (met 2 hoofdspillen) kunnen 2 identieke componenten gelijktijdig worden vervaardigd. Daardoor neemt de output in eenheden toe en dalen dus de kosten per eenheid product.

Ander kernpunt op de AMB is de voortgaande digitalisering van productietechnologie. Emag toont geavanceerde technologie-oplossingen waarmee de productie kan worden gemonitord en geanalyseerd. Deze webtoepassingen zijn door bezoekers in een apart deel te testen, zoals de nieuwe service-app.

Twee hoofdspillen

De VL 1 Twin is voor onderdelen tot 75 mm doorsnede. Er zijn twee ‘pick up’ spindels (9,9 kW/136 Nm bij 40% arbeidscyclus) die gelijktijdig aan de slag kunnen met 2 identieke werkstukken. Deze worden vanaf de transportband opgepakt en naar het werkgebied gebracht.

Bij deze machine kunnen de diameter en lengte (X/Z-richting) van de 2 componenten onafhankelijk van elkaar worden gecorrigeerd, omdat de spindelkasten autonoom kunnen bewegen. Voor extra dynamiek, herhaalbaarheid en langdurige nauwkeurigheid in simultaangebruik zorgt de lineaire motor in de X-as in combinatie met het directe afstandmeetsysteem.

Koppelbaar

Het massieve machinebed is gemaakt van Mineralit polymeerbeton die samen met rollercirculatiegeleiders voor de nodige stabiliteit tijdens de bewerking zorgt. Ook zijn meerdere VL 1 Twin’s te koppelen met behulp van het eigen TrackMotion-systeem van Emag, of te plaatsen in een multi-technologie productielijn (zie video)

Emag presenteert ook diverse softwaretools om de productie te controleren, te bewaken en te voorspellen. Zo biedt webtoepassing ‘MultiMachineMonitor’ bijvoorbeeld een snel overzicht van alle machines die draaien. De webtoepassing ‘Machinestatus’ geeft diverse kengetallen om conclusies over de productiviteit te kunnen trekken.

Deze 2 tools zijn tijdens de EMO vorig jaar gepresenteerd. Door positieve feedback van klanten is de werking nu vereenvoudigd. Zo worden machines – zelfs een groot aantal tegelijkertijd – nu duidelijk weergegeven. Ook kunnen gegevens van verschillende machines in één diagram direct worden vergeleken.

ServicePlus-app

Speciaal voor de service presenteert Emag tijdens de AMB de nieuwe EMD ServicePlus-app voor smartphones en tablets. Deze werkt voor alle Emag-machines en vergemakkelijkt het contact met de serviceafdeling van Emag, om snel technische problemen of vragen op te lossen, of snel in te spelen op verzoeken om reserveonderdelen .

Zo kan een operator bijvoorbeeld met de app een QR-code op de machine scannen en vervolgens via de software om een servicebeoordeling vragen of een check uitvoeren naar reserveonderdelen. Op verzoek is ook beeldtelefoon mogelijk. De volledige communicatie van de ServicePlus-app gaat via de goed beveiligde Emag-server.

Video

Emag heeft een compleet productiesysteem voor de productie van onder meer tandwielen, nokken van nokkenassen en ashulzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven