Visco-elastische stootdempers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Visco-elastische stootdempers

ACE Stoßdämpfer GmbH introduceert visco-elastische stootdempers. Daarmee breidt het zijn assortiment aan veiligheidsproducten uit. Het bedrijf uit het Duitse Langenfeld biedt engineers en gebruikers in de zware industrie (als staalfabrieken, railtransport, kraanbouw, sluizen en windmolens) duurzame oplossingen voor uiteenlopende noodstoptoepassingen.

Met 0,1 kJ/slag tot 1.000 kJ/slag kunnen de visco-elastische stootdempers van ACE een zeer brede hoeveelheid energie opnemen. Bovendien hebben ze, met name waar het gaat om de opname van grote hoeveelheden energie, grote voordelen ten opzichte van andere noodstop-oplossingen.

Ondanks de enorme hoeveelheid te absorberen energie hebben de stootdempers een relatief kleine slaglengte van 12 mm tot 1.300 mm. Daarmee past de stootdemper goed in de serie moderne componenten van ACE, die niet alleen hoogwaardig en functioneel zijn, maar ook een compacte afmeting hebben, zo stelt het bedrijf.

Met retourveer

De nieuwe stootdempers zijn ontworpen volgens het principe van hydrostatische compressie van elastomeren. Daardoor worden de functies van een stootdemper met die van een retourveer gecombineerd.

De voordelen van deze productserie zijn compactheid, zeer betrouwbare en jarenlange demping, hoge dempingscoëfficiënten en bestendigheid tegen temperatuurschommelingen.

Ook in rvs-uitvoering

De machineonderdelen zijn niet alleen leverbaar in stalen, maar ook in roestvrijstalen uitvoering. Zo zijn ze ook bruikbaar voor toepassingen in de openlucht en zijn ze bestand tegen sterke weersinvloeden en corrosie door zout water.

Na de relatief eenvoudige montage, ook in reeds bestaande constructies, zorgen de stootdempers voor rust en de perfecte bescherming.

Dankzij de jarenlange ervaring in de dempingstechniek en de compacte afmetingen van deze speciale serie dempers kan ACE bovendien ook maatwerkoplossingen bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven