Nieuws

Vimag orderstatistiek 2005 blijft positief

De orderstatistieken van de vereniging van fabrikanten en leveranciers van machines en gereedschappen voor de metaalindustrie tonen voor 2005 een positief beeld. De machineomzetten vertonen een wezenlijke stijging, terwijl ook de omzetten in gereedschappen verder aantrokken. De orderportefeuille voor machines bedroeg over 2005 134,4 miljoen euro, een stijging van 20,3% ten opzichte van 2004. Van de verkochte machines wordt 80% voor verspanende en 20% voor niet-verspanende bewerkingen ingezet. Opvallend is dat – evenals in 2004 – voor een groot deel werd geïnvesteerd in geavanceerde machines met CNC-besturing. Dat duidt erop dat ondernemers ook in 2005 kozen voor een verdergaande graad van automatisering binnen de metaalbewerkingsindustrie.

De orderportefeuille voor gereedschappen over 2005 bedroeg 131,4 miljoen euro, een stijging van 5,1 % ten opzichte van 2004. De stijging onderstreept nog eens dat de bedrijvigheid binnen de Nederlandse metaalindustrie toeneemt. De VIMAG verwacht dat deze groeicijfers ook in 2006 zullen worden voortgezet. Logischerwijs mag daarbij worden verwacht dat met name het eerste halfjaar onder invloed van de Techni-Show goede cijfers laat zien.

De VIMAG telt ruim 75 leden die machines voor verspanende en niet-verspanende bewerkingen, (hardmetalen) gereedschappen, software en apparatuur voor meet- en besturingstechniek fabriceren en leveren aan de metaalverwerkende industrie in Nederland. De VIMAG-leden vertegenwoordigen gezamenlijk ruim 1500 fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven