Ga naar hoofdinhoud

Vijfvlaks-bewerken bij Doosan op EMO

De Koreaanse machinefabrikant Doosan zal op de EMO een aantal nieuwe draai- en freesbanken introduceren. De nieuwe machines zijn representatief voor de strategie om hogere technologie voor een bredere groep toegankelijk te maken. Een goed voorbeeld daarvan is de DNM 350/5AX, een vijfassig, geïndexeerd bewerkingscentrum, op basis van een bewerkingscentrum uit de DNM-serie.

Door inzet van een 360º draaitafel op de DNM 350/5AX biedt Doosan met deze machine de mogelijkheden van vijfvlaks-bewerkingen. Doosan-importeur Dormac CNC-Solutions ziet de DNM 350/5AX als een betaalbaar alternatief voor VC630/5AX(APC), die volledig sumultaan vijf-assig kan bewerken. Tijdens de EMO Hannover 2011 toont Doosan ook twee nieuwe horizontale bewerkingscentra, NHP6300 w/LPS, NHM800, de DBC130 kotterbank en de nieuwe langdraaier ST32G.

 

Draaifrezen

Begin vorig jaar introduceerde Dormac CNC-Solutions de vierde generatie multi-tasking en multi-turret machines van Doosan. Doosan demonstreert daarvan de MX1600ST en MX2600ST draaifreesmachine en de TT1800SY draaimachine met dubbel turrets en Y-as. Daarnaast is ook de complete nieuwe Puma draaimachineserie te zien, waarvan de kleinste uitgerust met beladingsrobot en de twee grotere met Y-as (P2100MS+Robot, P2600SY, P3100ULY).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven