Vijfassige Chiron in robotcel Meienberg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfassige Chiron in robotcel Meienberg

Bij Meienberg Feinmechanik is een Kardex pasternoster-torenmagazijn operationeel (foto’s: Auch Komm/Chiron)

Geconfronteerd met uitbesteders die van plan waren om verspanend werk te outsourcen, heeft de Zwitserse toeleverancier Meienberg Feinmechanik vorig jaar bij de vervanging van een dertig jaar oude drie-assige freesmachine resoluut gekozen voor een eigentijdse bewerkingscel met in het hart een vijfasser.

Naast een nieuw, vijfassige bewerkingscentrum, het type FZ 12 FX van Chiron, is nu bij Meienberg Feinmechanik een Kardex pasternoster-torenmagazijn operationeel. Voor het verticale bewerkingscentrum (die voorzien is van een twee-assige draaizwenktafel) en het magazijn is een zes-assige robot opgesteld als handling-apparaat. De robot kan ingezet worden voor palletwisselingen (veelal voor enkelstuksfabricage: pallet met het te bewerken werkstuk erop gemonteerd, komt dan uit het magazijn) of voor werkstukwisselingen.

 

Chiron Oude Reimer
De FZ 12 FX van Chiron met tussen het magazijn en de machine een palletpositie voor werkstukwisseling. In ons land wordt Chiron vertegenwoordigd door Oude Reimer

In een komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over deze robotcel. Geïnteresseerd? Neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven