Vijfassig frezen bij DMG • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfassig frezen bij DMG

DMG Nederland organiseert in samenwerking met vijf partners op 22 en 23 juni een technologieseminar over vijfassig frezen. Theorie en praktijk komen tijdens het seminar, dat een dag duurt, evenwichtig aan bod in drie ’technologieblokken’ met technische voordrachten en drie machinedemonstraties.

Tijdens de ééndaagse seminars van DMG gaat CAD/CAM-ontwikkelaar Tebis in op software, behandelen Paul Horn en LMT de toepassing van verschillende gereedschappen en Haimer de opspantechniek, zal Heidenhain de besturingsaspecten bespreken en deelt Castrol haar kennis op het gebied van het koelen en smeren. Het seminar begeleidt de deelnemers tijdens het ontwikkelingsproces van een werkstuk uit CK45, vanaf programmering, via gereedschapkeuze, opspannen en balanceren tot aan meten en afwerking.

 

Lees hier artikel MM over vijfassig bewerken

 

 

DMU 60 eVo van DMG

Om de productiviteit van het DMU 60 eVo bewerkingscentrum verder op te voeren kunnen de X- en Y-as als optie lineair worden aangedreven. Ook optioneel is een palletwisselaar (foto’s: DMG, bekijk hier onze foto’s van het technologieseminar van vorig jaar)

 

DMU 60 eVo bewerkingscentrum

De demonstraties worden gegeven op een DMU 60 eVo bewerkingscentrum. Na een redesign is de machine uitgevoerd als ‘gantry’-constructie waardoor de stijfheid en precisie  zijn verhoogd. Met het oog op automatisering biedt deze ‘geoptimaliseerde’ gantry een verbeterde toegankelijkheid ook vanaf de zijkant in combinatie met grotere asverplaatsingen en een grotere bewerkingsruimte bij een geringer vloeroppervlak. De machine is voorzien van een zwenkdraaitafel voor simultane vijfassige bewerking. Standaard worden de assen met kogelomloopspillen aangedreven.

 

Lees hier ons artikel over een eerder symposium bij DMG in Veenendaal over vijfassig bewerken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven