Vijfassers Haas bij Anvil, Code-P West, Betech en PMB-UVA • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfassers Haas bij Anvil, Code-P West, Betech en PMB-UVA

Een kijkje in de werkruimte van de UMC-750. Rechts op de achtergrond het tastsysteem voor gereedschappen, links een camerasysteem (foto: Haas)

“Een betrouwbare machine die een grote functionaliteit biedt voor zijn geld”, zo typeert directeur Jack Vromans van Anvil Industries het vijfassige UMC-750 bewerkingscentrum van Haas. “Mid-cost in aanschaf en low-cost in onderhoud.” Bij groepslid Rols Machineonderdelen in Geldrop wordt binnenkort de zevende Haas machine in gebruik genomen.

Toen Haas in 2013 zijn eerste vijfasser op de markt bracht, de UMC-750, aarzelde Vromans niet om ook hierin te investeren. “Deze machine van Haas durfde ik op grond van onze ervaringen blindelings te bestellen. De machines doen wat ze beloven en werken heel betrouwbaar.” De machines van Haas worden in ons land op de markt gebracht door Landré in Vianen en directeur Frank de Beijer van Landré noemt een combinatie van ver doorgevoerde modulaire opbouw van de machines en standaardisatie als de basis voor deze strategie. “Haas levert zijn machines in een standaard uitvoering, waarbij voor de verschillende machinetypen zoveel mogelijk dezelfde onderdelen worden gebruikt.”Bekijk hieronder ook een video van Haas van de vijfasser

 

Ook Code-P West, Betech en PMB-UVA werken met vijfassers van Haas. Code-P West in Noordwijkerhout was begin 2014 een van de eerste bedrijven in Nederland waar de nieuwe vijfassige UMC-750 van Haas zijn intrede deed, inmiddels zijn er al drie machines operationeel. De keuze voor de UMC-750 was al gemaakt toen deze nog in ontwikkeling was, op basis van de goede ervaringen met de degelijkheid en nauwkeurigheid van eerdere drie-assige machines van Haas. “Bovendien zijn we bekend met het concept en de besturing van de machine, een paar uur na de installatie was de UMC-750 dan ook al operationeel”, noemt technisch directeur Paul Hunck als bijkomend voordeel.

De draaikanteltafel met een zwenkbereik van – 35 tot + 110 º biedt alle mogelijkheden voor het uitvoeren van complexe bewerkingen (foto: Haas)
De draaikanteltafel met een zwenkbereik van – 35 tot + 110 º biedt alle mogelijkheden voor het uitvoeren van complexe bewerkingen (foto: Haas)

Bij Betech in Groningen is het machinepark sinds oktober 2014 uitgebreid met een UMC-750 van Haas. “We werken al langer met vierassers en opgebouwde vijfassers van Haas en dat bevalt heel goed”, aldus bedrijfsleider Sjolle van der Schaaf. Hij spreekt van stabiele machines die in relatie tot de prijs heel nauwkeurig zijn. Dankzij de eenvoudige constructie en het gebruik van standaard onderdelen hebben de machines volgens Van der Schaaf weinig last van storingen.

 

Bij PMB-UVA in Eindhoven, onderdeel van de VDL Groep, was de UMC-750 die eind 2014 zijn intrede deed de eerste kennismaking met Haas. De gunstige prijs voor een simultane vijfasser was daarbij een zwaarwegend argument, zoals hoofd productie Jan Bullens aangeeft. Bullens spreekt van “een goede machine met een goede nauwkeurigheid, geen problemen”. De wat lagere snelheid en dynamiek is voor hem geen probleem.

 

Binnenkort in een driepagina-artikel in Metaal Magazine meer informatie over de vijfassers. Wilt u dat niet missen, neen dan nu een abonnement. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven