Vijfassers Breton op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfassers Breton op EMO

Op de komende EMO 2011 in Hannover toont de Italiaanse machinebouwer Breton twee grote machines, namelijk de Flymill HD en de Ultrix 1000 RT HD. Beide machines zijn opgebouwd als portaalmachines en allebei vijfassig uitgevoerd. Toch zijn er grote verschillen.

De Breton Flymill HD is een verticaal bewerkingscentrum met vijf assen voor het frezen van staal, aluminium en andere legeringen. Er zijn drie versies leverbaar, de HD 1000, de HD 1300 en de HD 1600. Deze onderscheiden zich door een verschillende Z-slag van 1000 mm, 1300 mm en 1600 mm. Ook zijn er verschillen in X- en Y-slag, waarbij de Y-slag te leveren is in een 3000 mm, 4500 mm, 6000 mm of 8000 mm uitvoering. De vierde en vijfde as haalt de Flymill uit de draai-/zwenkkop. De zwenkkop (A-as) kan tussen de 0 graden en 135 graden zwenken, de draaibeweging (C-as) is continue. De spindel heeft een vermogen van 85 kW en een maximaal toerental van 14.000 omw/min.

 

Breton Flymill HD op EMO 2011 

De Breton Flymill HD beschikt over een solide en stijve portaalconstructie (foto: Breton)

 

De andere vijfasser die Breton laat zien is de Ultrix 1000 RT HD (zie kleine foto bovenaan). Deze is geschikt voor het bewerken van onderdelen met een diameter van 1200 mm. Deze machine beschikt over een portaalconstructie met drie lineaire assen, waarbij de vierde en vijfde as uit een zwenkrondtafel komen. Deze spindel van de machine heeft een vermogen van 75 kW, een koppel van 300 Nm en draait maximaal 14.000 omw/min. Verder is deze machine uitgerust met speciale software waarmee Klingelberg- of Gleason kegeltandwielen gefreesd kunnen worden.

In de Benelux wordt Breton vertegenwoordigd door Tecmo in Aartselaar (B).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven