Nieuws

Vijf regionale Smart Industry Hubs starten

De bekrachtiging van de samenwerking. Links voorzitter Team Smart Industry Ineke Dezentjé Hamming (foto smartindustry.nl).

In 5 regio’s in Nederland wordt een Smart Industry Hub opgericht. Dergelijke hubs bieden ondernemers in de regio een duidelijk aanspreekpunt en versterkt activiteiten in smart industry. 

De Smart Industry Hubs gaan intensief samenwerken met het landelijke programmabureau Smart Industry. De samenwerking werd bekrachtigd met het zetten van een handtekening tijdens het Jaarevent Smart Industry.

‘Versnellen en versterken’

“Ik ben blij met het initiatief om in elke regio een Smart Industry Hub op te richten en zo in samenwerking met het programmabureau te versnellen en te versterken”, zegt voorzitter Team Smart Industry Ineke Dezentjé Hamming. “Elke ondernemer die in de regio aan de slag wil met Smart Industry, kan bij deze hubs terecht.”

Koppelingen leggen

In deze hubs werken fieldlabs, regionale en nationale branche-/belangenverenigingen, regionale en lokale ontwikkelingsmaatschappijen, kennisinstellingen en strategische partners samen. Dit gebeurt zowel bij de organisatie van evenementen als bij het leggen van koppelingen voor en met ondernemers naar de Smart Industry fieldlabs en faciliteiten, regionaal én nationaal.

Het ministerie van Economische Zaken is bereid deze Hubs financieel te ondersteunen. Tijdens het Jaarevent maakte de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat de eerste bijdrage bekend aan de Smart Industry Hub SMITZH van Zuid-Holland.

Dicht bij ondernemer

Er zijn afgelopen jaren sterke regionale Smart Industry Netwerken ontstaan, als uitvloeisel van het landelijke Smart Industry initiatief. De regionale netwerken vormen een belangrijke schakel in de uitvoering van de Smart Industry agenda omdat ze dicht bij de ondernemer staan, stelt het initiatief. Ook veel Fieldlabs werken in de regio samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven