Vijf maal Volvo Euro 6 voor Jan van Dam Machine Transport • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijf maal Volvo Euro 6 voor Jan van Dam Machine Transport

Jan van Dam: ''Het veiligheidspakket van Volvo is uniek. Het is voor ons een belangrijke kernwaarde, ook naar onze opdrachtgevers” (foto: Volvo)

Jan van Dam Machine Transport, gevestigd in Oudewater, heeft het wagenpark verrijkt met vijf nieuwe Euro 6 Volvo-trucks: twee Volvo FH 460 6×2 trekkers met voorloopas, twee Volvo FH 460 low-deck volumetrekkers en een Volvo FM 500 trekker die is uitgerust met een 100 tonmeter autolaadkraan. De keuze kwam mede tot stand dankzij het uitgebreide veiligheidspakket van Volvo Trucks. De trekkers werden geleverd door Van Dijk Trucks Woerden.

Jan van Dam heeft zich in de afgelopen 25 jaar gespecialiseerd in het transport van machines, zowel nationaal als internationaal. Jan van Dam, directeur: “Wij ontzorgen onze opdrachtgevers en bieden een compleet pakket aan. Zo verhuizen we intern machines, verzorgen het transport, maar (de)monteren ook machines en/of productielijnen. Dat doen we in principe wereldwijd.” De branches waarin Jan van Dam actief is, zijn onder meer de metaalsector, foodsector, staalindustrie en technische bedrijven. “We willen ons onderscheiden met onze opgebouwde expertise en knowhow, maar zeker ook met onze mensen en het gespecialiseerde materieel. Onze slogan ‘We cover it all’ zegt eigenlijk alles”, verklaart Jan van Dam.

Veiligheid 

“We wilden, gezien de steeds strenger wordende milieueisen, een flink deel van ons wagenpark vervangen. Daarbij zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Hoewel het wagenpark bestaat uit bijna alleen maar Volvo-trucks, hebben we gekeken naar de economische waarde en het te verwachten rendement van de voertuigen. Met Fuel Advice biedt Volvo een bijzondere dienst aan, waarmee het rijgedrag van onze chauffeurs wordt gevolgd. En hoewel de omstandigheden verschillend zijn, bij breedte-, lengte- en zwaar vervoer kun je met de rapportage uitstekend het rijgedrag analyseren. Het maakt de chauffeur bewuster en helpt hem bij het uitvoeren van zijn taak. Ons accent ligt op de kwaliteit van het transport, daar heb je goede bedrijfsmiddelen voor nodig”, besluit Jan van Dam.

Jan van Dam

Het familiebedrijf is opgericht in 1901 en is door de jaren heen overgegaan van vader op zoon. Vanaf 1962 legde men zich toe op transport en olie- en kolenhandel. Het bedrijf werd in november 1989 opgesplitst. Jan van Dam specialiseerde zich in het speciaal- en machinetransport en startte met vier trucks. Met de bedrijven Jan van Dam Machine Transport, Jan van Dam Global Machine Logistics en Ter Horst Machine Transport wordt een totaal logistiek concept inclusief warehousing geboden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven