Vierde generatie DMU 80 P Duoblock • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vierde generatie DMU 80 P Duoblock

In de nieuw ontwikkelde vierde generatie is het DMG Mori gelukt, de DMU 80 P Duoblock te verbeteren en een nieuwe standaard te zetten. Nieuw is een intensieve koeling. Een zogenaamde ‘Spil-Growth-Sensor’ bewaakt en compenseert de temperatuur- en snelheid-gerelateerde verplaatsingen van de spil

Een optioneel nauwkeurigheidspakket van de DMU 80 P Duoblock van DMG Mori omvat ook de X-as-motor, de kogelomloopspil moer in X-, Y- en Z-richting, het machinebed inclusief thermoshield en de aandrijving in C- en B-as in het koelconcept. De hoge stijfheid vormt de basis voor de zware verspaning met de nieuwe Powermaster 1000 motorspil in de B-as. Het maximale koppel van 1000 Nm komt overeen met een stijging van 130%.

 

DMG width =

Het vermogen van de DMU 80 P Duoblock van DMG Mori is 77 kW, het maximale toerental 9.000 omwentelingen per minuut. De gepatenteerde B-as  heeft een 250° zwenkbereik met een draaimogelijkheid van 70° in een negatieve richting. Het wielmagazijn kan 363 gereedschappen opnemen met gereedschapwisseltijden van 0,5 s en de mogelijkheid van set-up evenwijdig aan de productietijd (foto: DMG Mori Seiki).

 

De video hieronder toont een DMU 80 P Duoblock van DMG Mori in actie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven