Studenten Tech College naar Skills the finals • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Studenten Tech College naar Skills the finals

Vier studenten van verschillende opleidingen Werktuigbouwkunde van Tech College Nieuwegein hebben de (halve) finale Skills Heroes bereikt. Rouël Bisschop dingt mee in de categorie MAG/BMBE Lassen. Sjoerd de Witte en Jorik Biesemaat doen mee in de vakwedstrijd CNC frezer. Marko Welmers plaatste zich voor de finale CNC draaien. De studenten worden begeleid door docenten Harry Post en Ed Groenendijk.

“Meedoen aan deze vakwedstrijden is een hele mooie ervaring voor onze studenten”, zegt docent Ed. “Ik heb Rouël gevraagd omdat hij een hele positieve houding heeft en goed zicht heeft op het lasproces.” Student Rouël zelf wil zich graag verbeteren in het vak en pakt daarvoor elke kans aan. “Mijn werkgever, Benschop Konstructie Harmelen, is heel trots en ondersteunt mijn deelname.”

Klappen van de zweep

Student Marko Welmers kent het klappen van de zweep. “Vorig jaar werd ik tweede. Dit jaar ga ik voor een eerste plaats en natuurlijk ook om nieuwe dingen te leren. Mijn werkgever; Hordal in Zwolle, staat erg open voor dit soort evenementen. Mijn baas vindt het mooi om zo de jeugd te activeren om de metaalverwerkingsindustrie in te gaan.” “Ik heb de tekeningen van vorige jaren gekregen en daarmee geoefend met programmeren en uitvoeren op de machine. Zodat ik weet waar ik op moet letten”, aldus student Sjoerd de Witte.

Skills The Finals

Skills The Finals is het evenement als het gaat om vakwedstrijden in het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de honderden finalisten te zijn die van 15 t/m 17 maart strijden om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied.

Finale zaterdag 17 maart

In totaal worden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd verdeeld over zes verschillende locaties. De halve finales voor de vakwedstrijden lassen en verspanen worden op 15 en 16 maart gehouden in De Gieterij op het ROC van Twente in Hengelo. De finale en prijsuitreiking is op zaterdag 17 maart.

Excellentieprogramma

Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland, naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap. Studenten van ROC Midden Nederland doen al jaren mee aan vakwedstrijden en hebben zowel nationaal als internationaal diverse prijzen en medailles in de wacht gesleept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven