Vier miljoen extra voor innovatie mkb • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vier miljoen extra voor innovatie mkb

Het ministerie van Economische Zaken heeft vandaag, tijdens het Holland High Tech Event in Utrecht, bekendgemaakt dat mkb-bedrijven in de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) als een van de eerste topsectoren gebruik kunnen maken van de nieuwe MIT-regeling (Mkb Innovatiestimulering in de Topsectoren).

Dit jaar komt via deze regeling vier miljoen euro beschikbaar om innovatie in het mkb binnen de topsector HTSM extra te bevorderen. Op 15 mei zal de MIT-regeling voor de topsector HTSM worden opengesteld. De MIT-regeling wordt uitgevoerd door AgentschapNL. Beschikbare onderdelen zijn:

 

• Kennisvouchers: Hiermee bereikt de topsector ruim 500 innovatieve mkb’ers. De herintroductie van dit instrument is erop gericht om bedrijven gebruik te laten maken van de kennis die bij kennisinstellingen beschikbaar is. De kennisvoucher heeft een waarde van maximaal 3.750 euro en wordt aan een mkb-ondernemer verstrekt, die samen met een kennisinstelling een kennisoverdrachtproject wil uitvoeren. In totaal is hiervoor 1,9 miljoen euro beschikbaar.

 

• R&D-samenwerkingsinstrument: Met dit instrument worden projecten ondersteund waarbij minimaal twee mkb-bedrijven samenwerken op het gebied van industrieel en experimenteel onderzoek. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 75.000 euro per deelnemende ondernemer, met een maximum van 150.000 euro per samenwerkingsproject. In totaal is hiervoor 1,9 miljoen euro beschikbaar.

 

• Netwerkactiviteiten: Kennisdeling en het bevorderen van netwerkstructuren tussen mkb-ondernemers is van groot belang. De subsidie is gemaximeerd op 200.000 euro en wordt verstrekt voor het uitvoeren van netwerkactiviteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven