Vier innovatieprijzen voor High Speed Disc “Alumaster” van Pferd • Metaal Magazine
Nieuws
High Speed Disc Alumaster van Pferd valt 4x in de prijzen. (foto: Pferd)
Pferd heeft met de “High Speed Disc “Alumaster” vorig jaar 4 innovatieprijzen gewonnen. Het bedrijf presenteerde het gereedschap in maart 2016 voor de grove verspaning van aluminium. De klanten, die de freesschijf intussen konden testen en gebruiken, hebben aangegeven diep onder de indruk te zijn van de werkresultaten met extreem hoge materiaalafname en hoge oppervlaktekwaliteiten.

Alumaster is een gereedschap voor de grove verspaning van aluminium. Het bestaat uit tien speciaal ontwikkelde hardmetalen snijplaatjes, die op een zeer lichte maar extreem robuuste GFK-disc vastgezet worden. Het gewicht van de High Speed Disc ligt met ca. 228 gram slechts weinig boven het gewicht van een afbraamschijf. De geometrie van de disc en de mogelijkheid, de snijplaatjes na slijtage te verdraaien en tenslotte te verwisselen, staan het zeer lange en economische gebruik toe. Alumaster  wordt gebruikt voor de bewerking van stompe en hoeknaden, voor de bewerking van kanten, bijvoorbeeld voor het schuinkanten en het veranderen van geometrieën. Daarbij worden geen voor de gezondheid schadelijke en explosieve stoffen geproduceerd, maar duidelijk grovere spanen, die niet belastend zijn voor de luchtwegen noch explosief zijn. Daardoor kan zonder afzuiging en persluchtmachines worden gewerkt.

Alumaster bestaat uit tien speciaal ontwikkelde hardmetalen snijplaatjes, die op een zeer lichte maar extreem robuuste GFK-disc vastgezet worden.

Alternatief

De nieuwe High Speed Disc is een economisch en milieubesparend alternatief voor de afbraam- en lamellenslijpschijven en kan gebruikt worden op haakse persluchtmachines met een afgiftevermogen vanaf 1.000 Watt of op haakse elektrische slijpers met een nominaal vermogen vanaf 1.400 Watt. De innovatieve snijgeometrie met geïntegreerde dieptebegrenzer is extreem veilig, gemakkelijk in gebruik en licht te sturen.

In de prijzen

De freesschijf werd met vier internationale innovatieprijzen beloond: in maart 2016 met de innovatieprijs EISEN2016, in juni 2016 met de gouden medaille voor innovatieve producten van de beurs Innovations, Technologies, Machines in Polen, in oktober 2016 met de EuroBLECH-Award 2016 voor innovatieve prestaties en in november 2016 met de European Aluminium Award 2016.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven