VGK Solutions actief met Italiaanse machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VGK Solutions actief met Italiaanse machines

De NTX 200 van Goglio Milling Systems is een zesassig bewerkingscentrum die uitgerust is met een gepatenteerde freeskop met geïntegreerde magnetische encoder (foto: VGK Solutions)

VGK Solutions uit Gouda is actief op de Benelux-markt als verkoopkantoor voor een zestal Italiaanse bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen en produceren van CNC-machines, onderdelen en robotoplossingen op maat: Goglio Milling Systems, Mario Carnaghi, Peron Speed, LCM, Euroma Group en SIR.

Goglio Milling Systems ontwikkelt en bouwt geavanceerde drie- tot zesassige CNC-freesmachines, CNC-kotterbanken en freeskoppen voor de metaalsector. Nieuw in het pakket is een gepatenteerde freeskop met geïntegreerde magnetische encoder, waarmee stappen zijn te realiseren van 0,001°. Deze freeskop is te combineren met alle typen freesmachines uit het pakket van Goglio. Speciaal voor de offshore en de scheepvaart verkoopt VGK Solutions CNC-freesmachines en CNC-draaibanken van Mario Carnaghi, die onder de namen Mill-Mac en Turn-Mac op de markt worden gebracht. Met deze machines is het onder andere mogelijk om in één procesgang een compleet dieselblok te frezen.

Spillen, draaitafels en automatisering

Peron Speed heeft een groot assortiment elektrische spillen. De spindels uit dit pakket zijn breed inzetbaar; van de medische wereld tot de metaalindustrie. Interessant te melden is dat Peron Speed zich ook richt op het merkonafhankelijk repareren van spindels. Van LCM verkoopt VGK Solutions een uitgebreid gamma draaitafels, voor gebruik in combinatie met bestaande en/of nieuwe CNC-machines. De draaitafels zijn naar keuze leverbaar met een hydraulische, elektrische of mechanische aandrijving. Met het pakket tap- en boorunits, met een pneumatisch of hydraulisch aangedreven lineaire geleiding voor conventionele machines, van de Euroma Group completeert VGK Solutions haar programma CNC-producten. Met de komst van SIR in het pakket legt VGK Solutions zich nu ook toe op de verkoop van robotoplossingen op maat voor toepassingen in onder andere de luchtvaart, de automotive, de gieterijwereld, de voedings- en genotmiddelenindustrie, de elektromechanica en de wereld van sanitair en keukens. In alle gevallen werkt SIR, volledig merkonafhankelijk, met alle gangbare A-merk robots. ABB heeft SIR onlangs onderscheiden met de officiële Authorized Value Provider Award voor de grootste afnemer van robots in Europa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven