Verticale Kasto bij Van Hoorn op Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verticale Kasto bij Van Hoorn op Metavak

Op de komende Metavak Hardenberg in Hardenberg zal Van Hoorn Machining als noviteit Kasto Verto A2 presenteren. Deze volledig ingekapselde machine doet haast niet vermoeden dat het een bandzaagmachine is. Dankzij het futuristische design is deze machine zeker een opvallende verschijning tijdens de beurs.

De verticale zaagautomaat Kasto Verto A2 heeft een zaagbereik van 260 mm in rondmateriaal bij vlakmateriaal bedraagt het bereik 320 mm x 260 mm (breedte x hoogte). Het opspannen van de materialen geschiedt door middel van  hydraulische klemmen waarvan de druk hydraulisch regelbaar is zodat dunwandig materiaal niet of weinig vervormd wordt.

 

Kasto width=

De Kasto Verto vorig jaar tijdens een demonstratie bij Kasto in Achern (D) (foto’s: Kasto en Reinold Tomberg)

 

Trillingsarm

De zaageenheid is een zware, verstevigde gelaste constructie. Door gebruik van moderne productietechnologie heeft deze machine een geluids- en trillingsarme constructie hetgeen belangrijk is voor snelle en nauwkeurige zaagsneden en een hoge standtijd van bandzagen. De geleiding van de zaageenheid gebeurt door middel van twee geleidingsblokken op de lineaire geleidingen. Verder wordt de hydraulische zaagbandspanning elektrisch bewaakt met een automatische uitschakeling van de machine bij zaagbreuk.

 

Wikus en Mössner 

De Kasto Verto A2 is een vrij compacte zaagmachine met zijn afmetingen van 2365 mm x 1350 mm  x 1765 mm en. Kasto heeft deze zaagmachine ontwikkeld voor kleine en middelgrote series zaagwerk. Tevens toont Van Hoorn Machining  tijdens de beurs in Hardenberg een Kasto Twin A: een horizontale precisiebandzaagmachine met twee kolomgeleidingen. Verder presenteert Van Hoorn Machining het productengamma van Wikus zaagbanden en Mössner zaagmachines.

 

De video aan het einde van dit bericht toont ‘performance cutting’ op een Kasto Tec AC 5 KPC bij een zaagdemonstratie van Kasto:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven