Nieuws

Verticaal bewerkingscentrum met kleine footprint

Okuma Genos M460V 5AX.

Okuma introduceert met de Genos M460V-5AX een nieuw instapmodel verticaal bewerkingscentrum voor 5-assige bewerkingen. Met zijn gelijktijdige 5-assige bewerkingscapaciteit levert deze machine snel en efficiënt bewerkingsonderdelen voor de kleinste toleranties.

Het bewerkingscentrum levert een goede kwaliteit en capaciteit bij het fabriceren van complexe lucht- en ruimtevaartcomponenten of het uitvoeren van multi-side bewerkingen met één boorkop, zonder dat er compromissen gesloten hoeven worden om kosten te besparen.
Het machinecentrum MU-500VII maakt voor het nieuwe generatie verticale bewerkingscentrum Genos M460V-5AX volledige 5-vlaks bewerking mogelijk voor een grotere geometrische nauwkeurigheid, minder opstellingen en kortere doorlooptijden. Als er geen gelijktijdige 5-assige bewerking nodig is, kan de machine worden bediend als een 3-asser. De snelle spindel biedt maximale productiviteit bij 15.000 min-1. Met snelle doorvoertijden van 40 m/min (apm) voor de X- en Y-assen en 32 m/min voor de Z-as, worden de cyclustijden verminderd. Deze prestaties worden verder verbeterd door voedingen van 14.400 en 18.000 deg/min in de A- en C-assen.

Precisie

Door zijn dubbele kolomstructuur heeft het robuuste bewerkingscentrum een heel kleine voetafdruk van 2,160 × 2,810 mm. met een volledig 5-assige gelijktijdig regelsysteem, Door een thermisch stabiel ontwerp krijgen de medewerkers de mogelijkheid om zelfs de meest uiteenlopende materialen en geometrieën te verwerken. Hoge precisie kogelomloopspidels genereren rolgeleiderbeweging naar alle drie de assen. Ze zijn direct gekoppeld aan Okuma servomotoren, die voldoen aan de elektrische en mechanische vereisten om aan de prestatie-eisen te voldoen voor een compromisloze precisie. Door gebruik te maken van een hypoïde tandwielaandrijving, biedt de taatsconstructie een goede positioneringsnauwkeurigheid, stijfheid en tafelrotatiesnelheid.
De thermo-vriendelijke structuur van de machine zorgt ervoor dat de machine een hoge maatnauwkeurigheid behoudt wanneer de kamertemperatuur verandert. Het stabiliseert de thermische vervorming en verkort automatisch de opwarmtijd.

Breed scala toepassingen

De Genos M460V-5AX voldoet aan een breed scala aan toepassingen voor de bewerking van verschillende materialen waaronder titanium, aluminium en lichte legeringen. De werkstukken variëren van matrijzen/mallen tot kleine precisiedelen. Het spindelmotorontwerp produceert minder trillingen en heeft minder vermogensverlies aan de gereedschapspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven