Ga naar hoofdinhoud

Vertegenwoordiging FPT naar Oude Reimer

Oude Reimer heeft de vertegenwoordiging gekregen van FPT Industrie SpA. uit Italië . FPT Industrie is sinds 1969 fabrikant van freesmachines en kotterbanken. Het leveringsprogramma is in drie groepen te verdelen: hogesnelheidsfreesmachines, floortype- en bedfreesmachines en kotterbanken

Met de hogesnelheidsfreesmachines is met de portaalmachines een belangrijke positie in de matrijzenbouw verworven en de machines staan bekend om hun snelheid, stabiliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Aldus Oude Reimer. Voor de algemene machinebouw heeft FPTbed- en floortype   freesmachines als ook floortype- en tafelkotterbanken in het programma. Na in 1998 de Castel fabriek te hebben overgenomen, heeft FPT tevens de mogelijkheid om te schakelen tussen een traditionele kotterbank of een flexibele floortypefreesmachines, zie ook de foto bij de intro van dit bericht.

 

 width =De stand van FPT tijdens de EMO Hannover 2011 (foto’s: Paul Quaedvlieg) 

 

Hydrostatisch

FPT maakt veel gebruik maakt van hydrostatische geleidingen en van lineaire motoren voor de portaalfreesmachines. Bijzonder is de klemming, onder elk gewenste hoek, van de universele freeskop met behulp van de Hirth-vertanding. Daarnaast heeft FPT een automatisch kalibratie- systeem voor de freeskoppen ontwikkeld. In samenwerking met het servicecentrum in Frankfurt zal Oude Reimer ook de service organiseren en verzorgen. Zie ook de bijgaande video:

 

 

Draaifreescentrum

Naast de eerder genoemde machines is FPT Industrie ook fabrikant van grote rond- en draaitafels, al dan niet met een langsverstelling. Ook hier zet men de hydrostatische geleiding in voor een zo laag mogelijke wrijving, hoog mogelijke nauwkeurigheden en lange levensduur. Een combinatie van kotter- of portaalfreesmachine met deze draaitafel resulteert in een preciesie- draaifreescentrum.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven