Verspaningsspecialisten Titex en Prototyp gaan samen • Metaal Magazine
Nieuws

Titex en Prototyp voegen hun verkooporganisaties op de Nederlandse markt samen. Samen zullen zij zoeken naar oplossingen in verspanend gereedschap om de productiviteit en daardoor het concurrentievermogen van hun klanten verbeteren.

Titex en Prototyp hebben hun klanten in de machinebouw, de automobielindustrie, de lucht- en ruimtevaartindustrie en de gereedschap- en matrijzenbouw. Met de stap naar een gemeenschappelijke verkooporganisatie reageren beide op de ontwikkelingen op de markt voor verspaningsgereedschap. Door de stijgende kosten bij klanten en de globalisering van vele ondernemingen wordt er van leveranciers meer gevraagd op het gebied van service, logistiek en technologie. Mats Christenson, voorzitter van de gemeenschappelijke organisatie: “Wij beschikken over het beste programma boor-, draadsnij- en freesgereedschap dat van één leverancier op de markt komt. In de toekomst kunnen we onze klanten op elkaar afgestemde complete oplossingen aanbieden. Samen bieden deze twee sterke merken een geweldig potentieel voor het verlagen van de kosten en het verbeteren van de productiviteit.”

Beide bedrijven zijn meer dan 90 jaar geleden in Duitsland opgericht. sinds 1993 zijn ze onderdeel van de Zweedse Sandvik-groep. Titex is specialist op het gebied van boren, Prototyp is gespecialiseerd in draadsnijden en frezen. In de toekomst heeft de klant de keuze uit een uitgebreid catalogusassortiment met meer dan 30 000 artikelen. Speciale oplossingen worden op wens van de klant ontwikkeld en vervaardigd.
In de loop van het jaar 2006 zullen, naast de verkoopvestigingen in en buiten Europa, ook de twee moederbedrijven samengaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven