Verspaning en plaat positief • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verspaning en plaat positief

De afgelopen maand is positief verlopen voor metaalbedrijven in de verspanende en de plaatsector. Er is zelfs sprake van groei. Echter de metaalgroothandelaren, verenigd in de Staalfederatie zijn negatiever gestemd over de ontwikkeling in de branche.

Uit de laatste metingen van de Hamel Verspaningsindex en de FDP BrancheBarometer Plaatbewerking blijkt dat de inkoopmanagers in de metaalbewerkende branches verspaning en plaatbewerking in juni positiever dan in mei zijn over de groei in de branches. Beide branches ontwikkelden zich in juni ook veel beter dan de totale Nederlandse industrie. Er kan zelfs geconcludeerd worden dat er in de verspaning en plaatbewerking (maar ook in de industrie algemeen) sprake is van groei.

 

Zowel productieniveua’s als orderniveau’s zijn beter, levertijden van leveranciers worden langer worden hoger en over de werkgelegenheid wordt positief gedacht. Bij de verspaning zijn de inkoopprijzen afgenomen, maar bij de plaatbewerking zijn ze juist flink hoger dan in de totale industrie.

 

Bij de staalgroothandel zijn de berichten minder positief. Met name over nieuwe orders en voorraden zijn de deelnemers enigzins somber gestemd. Bewerkingen, levertijden en werkgelegenheid laten nog steeds een licht positieve verwachting zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven